Kardemir Karabükspor ligin 16.haftasında evinde oynadığı Denizlispor maçında sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor ligin 16.haftasında evinde Denizlispor’u ağırladı. Kırmızı mavililer maçın büyük bölümünde baskılı oynasa da sahadan puansız ayrıldı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Öcal, maçın ilk 15-20 dakikasına kötü başladıklarını belirterek, “O dönemde 3 gol yedik. Daha sonra maçtan önce söylediğim gibi biz kendi futbolumuzu oynarsak buradan başarılı sonuçlar alacağımızı biliyorduk. Daha sonra devre arasında çocuklarla konuştuk; biz kendi futbolumuzu oynayalım, gerisini rakip takım düşünsün. Oyunun 20. dakikadan sonra maça ağırlığını koyan bir Karabükspor vardı. Futbol anlamında güzellikler vardı bizim adımıza. Oyunsal anlamında üstüne koyarak giden bir takım vardı. Hafta içinde de çalışmıştık ve söylediklerimizi aynen uyguladılar ama maalesef ilk 15-20 dakika özellikle çalıştığımız şekilde gol yemek bizi demorolize etti. Sonuçta toparlandık ve futbol adına iyi şeyler yaptık. Üstüne koyarak gidiyoruz. Bundan sonra golleri atmaya başladık, inşallah puanlar da almak istiyoruz. Bu çocuklar bunu hak ediyorlar. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Gelecek hafta çok daha güzel bir Karabük takımı olacak” dedi.

 Geçen hafta lig lideri zorlu bir maç oynadıklarını bu hafta ise tam tersinde lig sonuncusu ile karşılaştıklarını hatırlatan İldiz, “Hafta içi ciddi mental çalışmalar yaparak konsantrasyonumuzu bozmamamız gerekiyordu. Nitekim maçada çok ciddi başladık. Skorda isteğimiz bir şekilde 3-0’a geldik ama enteresan bir şekilde sahada yaptığımız ferdi hatalar sonucu devreye 3-1 girmemize neden oldu. Saha içinde bir takım anlaşmazlıklar yaşadık. Devre arasında ikazlarla beraber ikinci yarıya daha iyi başlarız dedik ama yine aynı şekilde ferdi hatalarda dolayı gol yiyince maç 3-2’ye geldi. Bu da rakibin direncini arttırdı. Türkiye’nin gözü üzerinde olan bir müsabakada onlarda kendilerini göstermek adına haklı o k ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Çok pozisyon yakaladık ama atamadık. Sonuç o k istediğimiz gibi başlayıp, istemediğimiz gibi bitirdiğimiz oyunu kayıpsız kapatmak bizim adımıza iyiydi. Buradan çıkaracağımız dersler vardı.  Bu dersleri de çıkarırken de kayıpsız geçmek iyi olduk. Son hafta maçını da kazanıp devre arasına girmek istiyoruz” dedi.

İldiz, Karabükspor’un eski takımı olduğunu ve burada güzel günler geçirdiğini de kaydederek, “ Burada en fazla üzülenlerden biri benim. İsteğim inşallah o güzel günleri tekrar yeniden yaşarlar” ifadelerine yer verdi.