Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül ile birlikte Perşembe pazarında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Köyler, çevre il ve ilçelerden de birçok üretici, satıcı ve müşterinin buluştuğu Safranbolu Perşembe Pazarında incelemelerde bulunan Ürkmezer bir yandan alışveriş yaptı, bir yandan da esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Fırsat buldukça Safranbolu' lu esnaf ile bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini bugün yine pazar esnafını ziyaret ettiklerini belirten Ürkmezer, bazı esnafların kendilerinden çeşitli talepleri olduğunu ve bunları yerinde görmek üzere Perşembe pazarına ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Ürkmezer; “Perşembe Pazarı bölgemizin en büyük pazarlarından birisi. Karabük, Bartın ve Kastamonu’nun çeşitli ilçe ve köylerinden vatandaşlarımızın ziyaret ettiği bir pazar. Üzeri kapalı olan pazar alanımız hem esnafımızı hem de alış verişe gelen vatandaşlarımızı yazın güneşten, kış aylarında da görüldüğü üzere yağışlardan koruyor. Yine, Köylü Pazarı o k adlandırılan alanda da amcalarımız, teyzelerimiz bahçelerinde ürettikleri doğal ürünleri satma imkânı buluyorlar. Ziyaretimiz esnasında bazı esnaflarımızın çeşitli talepleri oldu. Bunların notunu aldık. İvedilikle yapılabilecek olanları derhal yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine üreterek katkıda bulunmaları bizleri mutlu ediyor” ifadelerinde bulundu.