Kardemir'de Çelikiş sendikası ile devam eden toplu sözleşme görüşmeleri bugün sonuçlandı.

Kardemir haddehane meydanında yapılan miting toplantısında toplu sözleşme rakamları açıklandı. Toplantıya Çelik iş sendikası genel başkanı Yunus Değirmenci ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ile başkan vekili Ömer Faruk Öz de katıldı.

Miting de yapılan  konuşmalar sırasında Sendika genel başkanı Yunus Değirmenci yaptığı açıklamada; 9. kademe üzerindeki 15 yılını doldurmuş her çalışana 400 TL aylık kıdem tazminatı verecekleri söyledi. Ayrıca kademelerdeki boşlukların hızlı bir şekilde doldurulacağını belirtti.

Öte yandan birinci altı ay için yüzde 22 ile yüzde 31 arasında zam aldıklarını belirten Yunus Değirmenci ikinci üçüncü ve dördüncü altı ayda enflasyon şeklinde olduğunu ve dönemsel o k toplam yüzde 48,5 ile yüzde 61.7 arasında işçilere zam aldıklarını söyledi.

Yunus Değirmenci'nin konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsederek her zaman Kardemir ve sendikanın yanında olduklarını ve kendilerinin de onun yanında oldukları anlamına gelen açıklamada bulunması dikkat çekti.