Karabükspor’un geçtiğimiz yıl gündemden düşmeyen yüzlerce milyon lira borçlarına karşılık hala daha sorumlusu kim sorusunun cevapları aranmaya devam ediyor.

Söz konusu borçlar ile ilgili geçmiş bazı Yöneticilerin sorumluluğu olduğu şeklinde kamuoyunda ciddi sözler konuşulmuş hatta bunlarda neden hesap sorulmuyor diyerek başta spor camiası olmak üzere her kesimde sorulmaya devam ediyordu.

CEO HAKAN HERŞEYİ ANLATTI MI?

TANKUT VE UĞURLU GÖZALTINA ALINDI MI?

Karabük spor ile ilgili iddialar tam soğumaya başladığı bir dönemde Karabük Gündem Gazetesinde yer alan bir haber ortalığı bir anda hareketlendirdi.

Gazetenin internet haber sayfasında yer alan habere göre en fazla eleştiri okları üzerinde olan eski CEO Hakan Ayvaz Savcılıkta her şeyi anlattı ve bunun ardından Eski başkan Feridun Tankut ve eski menejer Bayram Uğurlu gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

İşte Gündem gazetesinde yer alan iddialar;

Son o k Karabükspor eski başkanı H. Feridun Tankut ve menajer sıfatı ile Bayram Uğurlu’nun gözaltına alınarak 11 milyonluk harcamanın nerelere verildiğin araştırıldığı iddia edildi.

Karabükspor;  Hikmet Feridun Tankut döneminde 190 milyon borçla kongre kararı almış ve  sonrasın da  hızla çöküşe geçmişti.

Kongreler sonrası özellikle Ziya Ünsal ve Mehmet Aytekin dönemlerinde savcılık yapılan suç duyuruları ile bir çok usulsüzlük gündeme gelmişti

Usulsüzlüklerin birçoğunda yüksek değerde paraların olduğuna dikkat çekilirken “Kardemir Karabükspor ‘da eski başkan Hikmet Feridun Tankut dönemine dair kulüpte yolsuzluk yaptığı”  iddiasıyla hakkında açılan davada futbolcu izleme gideri o k 2016/17 sezonuna ait 11 milyon TL’lik harcama belgesi ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı belirtildi.

Karabüksporun eski CEO’su Hakan Ayvaz’ın itirafçı olması ile birlikte karanlık kalan bir çok çarpıcı harcamanın yüz üstüne çıktığına işaret çeken kaynaklar olayların Giresun sporu da yakından ilgilendirdiğine dikkat çekiyorlar.

Dönem içinde Spor Toto 1. Lig’de bile birçok takımın bütçesi 10 milyon TL’yi aşmazken, Karabükspor ‘un yalnızca oyuncu izlemeye bu kadar para harcamış olması büyük yankı uyandırmıştı.

Dosyaların incelemeye alınması ile başkan H. Feridun Tankut ile dönem menajeri o k adı geçen Bayram Uğurlu’nun da gözaltına alınarak  ifadelerinde başvurulduğu iddia edildi.

Karabükspor CEO’su Hakan Ayvaz’ın itirafçı o k yapılan harcamaların nerelere verildiğini ifade etmesi ile Hikmet Feridun Tankut’un ifadelerine başvurulduğu, iddiaların ise Türk Futbolunu yakından ilgilendiren hususları kapsadığını belirten konuya yakın kaynaklar yakın zamanda olayların çorap söküğü gibi çözüleceğine vurgu yapıyorlar.

İLK DOSYADA PARA CEZASI GELMİŞTİ

Karabükspor ile ilgili yine Yakın zamanda Karabük İcra Ceza Mahkemesi tarafından Karabükspor eski Başkanı Hikmet Feridun Tankut ila imza yetkisi bulunan 6 yöneticiye “karşılıksız çek” suçundan 517 bin 725’er lira para cezası verilmişti.

Feridun Tankut ve 6 Yöneticinin İtiraz etmesine karşın, sanıklar hakkında belirlenecek olan adli para cezasının miktarı 5941 sayılı kanunun 5/1 maddesi uyarınca çek bedelinin karşılıksız kalan miktarından az olamayacağı için, sanıklar ayrı ayrı 517 bin 725’er lira adli para cezası ile cezalandırılması hükmü onandı ve bu cezanın birer ay ara ile 24 ay eşit taksit halinde sanıklardan tahsil edilmesi de karara bağlanmıştı. Taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adli para cezasının doğrudan hapis cezasına çevrileceği de kayıt geçmişti.