MHP Karabük İl Başkanı Dr Adem Kar Üniversitelerin eğitim yuvası olduğunu ve kesinlikle siyasete bulaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Bir ilde milletvekilliği ve belediye başkan adayı olmuş bir kişinin Rektör o k atanması halinde aynı kurum içerisinde kendisine destek verenler ve vermeyenler ile siyasi hesaplaşma içine gireceğinin aşikâr olduğunu belirterek, üniversite içerisinde hem akademisyenler hem öğrenciler arasında siyasi kutuplaşmanın kontrol edilemez bir duruma gelebileceği konusunda ısrarla uyarıda bulundu.

Üniversitelerdeki, akademik ve bilimsel faaliyetlerin üzerine siyaset gölgesi düşmemesi gerektiğini belirten İl Başkanı Kar, Üniversitelerin eğitim ve bilim ile uğraşması gerektiğini, bura özellikle yönetim bazında siyasetin sokulmasının, hem kaliteyi hem de huzuru bozacağını da ifade ederek, “Geçmişi kimse unutmasın. Zira geçmişte üniversitelere siyaset bulaştırıldığında neler olduğunu en acı şekilde hatırlayanlar bilir. Bugün gelinen nokta da böyle bir hatırlatma yapmaya ihtiyaç duydum. Umarım ilgililer gereken mesajı alırlar” dedi.

Diğer yandan Ak Parti siyasi kulislerinde bir süredir eski Rektör ve eski Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın Karabük Belediye Başkan adaylığını kaybetmesinin ardından Karabük Üniversitesi’ne yeniden Rektör o k atanmak istediği, bu konuda Karabük Milletvekilleri ve diğer Ak Parti'de etkin siyasetçiler nezdinde Külliye’de baskı kurmaya çalıştığı konuşuluyordu.

Karabük Üniversitesi’nde 18 Mart tarihinde görev süresi dolan ve bu süreden beri yeni Rektör atamasının beklendiği dönemde yapılan manifesto niteliğindeki bu açıklamanın kamuoyunda Cumhur İttifakının diğer ortağına yüksek perdeden bir mesaj o k yorumlandı.