Karabük Üniversitesi Şirinevler Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şimdi de reçete bombası patladı.

Başhekim ve diğer üst yöneticilerin istifaları ile sarsıntılı günler yaşayan Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şimdi ortaya atılan yeni iddialar bomba etkisi yarattı.

Edinilen bilgilere göre Hastane veri hazırlama sürekli işçi statüsünde çalışan iki çalışanın geçmiş dönemde çalıştıkları ortopedi servisinde epilepsi hastaları için yazılan lerica isimli ilacı doktor şifresini kullanarak hastalar adına yazdıkları ve reçete ürettikleri iddia ediliyor. Söz konusu ilacın sersemlik etkisi yaptığı belirtiliyor.

İddialarda adı geçen iki çalışan hakkında şikayet ve şüphe nedeniyle hem müfettiş raporu olduğu bir süredir tahkikat takip ve soruşturmanın devam ettiği, bu yüzden de 6 ay önce bulundukları birimden alınarak reçete yazılmayan başka birimde görevlendirildikleri öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin bugün hastaneye operasyon yaparak bazı personeli göz altına aldıkları öğrenilirken yapılan resmi açıklamada;  “Karabük İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince altı ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan S.Ö ve O.Ö isimli şahısların LYRICA isimli uyuşturucu özelliği bulunan ilacı İl Merkezinde bulunan bir eczanede çalışan M.Ş ve M.S isimli şahıslardan usulsüz yollardan temin ederek haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir. Şüpheli 4 şahıs C.Savcısının talimatı ile göz altına alınarak tahkikata başlanılmıştır.

Karabük İl Jandarma Komutanlığının, “ Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul etmek, Bulundurmak ve Kullanmak, Resmi Belgede Sahtecilik” olaylarını önlemek ve ortaya çıkarmaya yönelik çalışmaları devam etmektedir.” Denildi.