Çöl ortasında takla atan araçta bulunan 4 kişiden birisi olan Furkan Akyol kaza sonucu dün hayatını yitirdi.

Karabük Üniversitesi mezunu Furkan Akyol, Maarif Vakfı Moritanya Direktörlüğü’nde yürüttüğü görev sırasında elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu, aynı zamanda KBÜ TÖMER’de öğretim görevlisi o k çalışmış olan Furkan Akyol, iki ay önce başladığı Moritanya’daki yeni işi Maarif Vakfı Direktörlüğü’nde yürüttüğü görev sırasında trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre Maarif vakfı nın devraldığı aralarında 500 km olan iki okuldan diğerine gitmekte olan Merhum Furkan Akyol ve 3 arkadaşının bulunduğu araç çöl ortasından geçerken lastik patlaması sonucu takla atıp kaza yaptı. Kazada araçta bulunan diğer üç kişi yaralanırken Furkan Akyol hayatını yitirdi.

2018 yılında KBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Furkan Akyol, Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’de 1 yıl kadar öğretim görevlisi o k çalışmıştı. Mart ayında KBÜ’deki görevinden ayrı k Maarif Vakfı Moritanya Direktörlüğü’nde çalışmaya başlayan Akyol, görevi sırasında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Merhum Furkan Akyol'un cenazesinin yarın (salı günü yurda getirlileceği ve İstanbul Kurtköy de taprağa verileceği belirtiliyor.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’tan taziye mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, bir taziye mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Üniversitemiz TÖMER eski öğretim görevlisi aynı zamanda da mezun öğrencimiz olan Furkan Akyol’un, Maarif Vakfı Moritanya Direktörlüğü’nde yürüttüğü görev sırasında elim bir trafik kazası geçirerek vefat ettiği haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhum Furkan kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Maarif Vakfı’nın İlk Eğitim Şehidi

Maarif Vakfı da resmi twitter hesabı üzerinden vefat ve başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı yorumda; “Furkan kardeşimiz bizim ilk eğitim şehidimizdir. İsmini ve hatıratını okullarımızda yaşatacağız inşallah. Kardeşimize rahmet, Ailesine ve maarif camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.