Size Reis Saldırın mı dedi!

Bir garip olduk ramazan, bayram, düğün, dernek bile diyemiyoruz. Öfkemize hâkim olamıyoruz. Devletin, hukukun görevlerini üzerimize alıp kendi haklılığımızı adaletmiş gibi uygulamaya çalışıyoruz.

Bayramın ikinci günü Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve beraberindekilere gittiği düğünde yapılan darp ve saldırıyı kınıyoruz.

Saldırı haberinin duyulması ile birlikte aman Allah’ım müthiş bir bilgi kirliliği, inanılacak gibi değil.

Kaş patladı, göz morardı, kol burun kırıldı, dayak yedi, ortalık toz duman, hastaneye kaldırıldı vs vs Sosyal medya ve haber kaynaklarında farklı farklı bilgiler dolaşıp durdu.

Doğru bilgiye ulaşana kadar Derin haber o k haberi okurlarımıza servis yapmadık. İlgili kişilerden direk bilgi alamayınca Anadolu Ajansı bölge muhabiri Ahmet Özler ile birlikte Yenice’nin yolunu tuttuk.

MHP İl Başkanı Dr Adem Kar’ın olası toplumsal olay dönüşmemesi için müthiş çaba sarf ettiğini gördük. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve beraberindekiler ile görüştük. Olayları ilk ağızdan dinledik. Sonrasında da Karabük Derin Haber sosyal medya hesabımızdan canlı yayınla açıklamaları okur ve takipçilerimize duyurduk.

VALİ YARDIMCISI VE İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI…

Karabük Vali Yardımcısı İsmail Bayata ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Gül’ün Yenice’ye gelerek olay yerinde inceleme yaptığını duyduk ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ya geçmiş olsun dileklerinde bulunduklarını gördük. Vali Yardımcısı Bayata’ya şüpheliler yakalandı mı? Herhangi bir işlem yapıldı mı? Şeklindeki sorumuza, Vali Yardımcısı Bayata, Emniyet Müdür Yardımcısı Gül’e bakarak “yakalandı ve yasal işlemler yapılıyor” dedi. Ancak çevredeki yüzün üzerindeki Zeki Çaylı taraftarları bu cevaptan pek memnun olmuşa benzemiyordu.  Orada bulunanların kendi aralarındaki konuşmalardan kulağıma gelen şu soru dikkati mi çekti! “Ak Partili bir Belediye Başkanı’na bu saldırı yapılsaydı Sayın Vali ve Sayın İl Emniyet Müdürü burada olmazlar mıydı?” İşte bu soru aslında özellikle Yenice gibi aktif siyasetin yaşandığı ve seçimlerden bu yana süre gelen çekişmelerin devam ettiği ilçe konusunda Sayın Vali Fuat Gürel ve Sayın İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’un dikkatlerini biraz daha yoğunlaştırmaları gerektiği kanısı bizde uyandı! Hele Hele MHP İl Başkanı Adem Kar’ın bu saldırının planlı ve organize olduğu şeklindeki açıklaması bu uyarımızı teyit ediyor sanki!

REİS SİZE SALDIRIN MI DEDİ!

Vali Yardımcısının basın mensubu o k bize “yakalandı gerekli işlemler yapılıyor” cevabını verdiği sırada dikkat çekici bir şekilde saldırının ana faili olduğu iddia edilen kişinin sosyal medya hesabından “Ölümüne Reis” açıklaması ile Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş bir resim paylaştı. Orada bulunanlar arasında bir anda yayılan bu paylaşım alındı ve işlem yapılıyor cevabının sorgulanmasına sebep oldu. İnanın duyduklarımıza burada paylaşsak…..

Yahu beyler bayanlar, siz Sayın Erdoğan’ı şahsi işlerinize alet etmeye, söylemediklerini, yapmadıklarını, tasvip etmediklerini sanki öyleymiş gibi söylemeye, anlatmaya utanmıyor musunuz!  82 milyon diyen, ülkem diyen, dinim diyen, hak hukuk adalet diyen bir Cumhurbaşkanı, ısrarla Cumhur ittifakı diyen bir Cumhurbaşkanı, hele hele 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi, Reis size gidin ittifak ortağı MHP’li bir Belediye Başkanı ve yanındakilere saldırın mı dedi! Böyle bir algı yaratılmaya çalışılmasını kim kabul eder!

İl BAŞKANI KINADI YA İLÇE BAŞKANI!

Olayın duyulmasının ardından Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz sosyal medya hesabından bir kınama yayınladı. Saldırı yapan ve Cumhurbaşkanı ile muhtarlığı döneminde çekilmiş resmi paylaşan şüphelinin Ak Parti’nin üyesi olmadığını söyledi. Yerinde bir açıklama ama yeterli mi sorusunu sormak lazım. Zira bu atışmalar sürüp gideceğe benziyor. Her iki partinin il başkanlarının Yenice’de birlikte yapacakları bir basın toplantısı seçimlerin geride kalması açısından çok daha etkili olmaz mı!

BURHANETTİN UYSAL VE YENİCE

YENİ BİR VEKİL VAKASI MI?

Sayın Burhanettin Uysal’ın milletvekilliği döneminde Ak Parti Yenice tabanında başlayan yarılma ve çatışmaların sonucunda bu günlere gelinirken, geride yaptığı tahribat ortada iken, yine başka bir milletvekilinin içinde olduğu tartışmaların alevlenmesinin sonuçlarını herkesin şimdiden iyi hesap etmesi gerekir. Zira Milletvekili de, Belediye Başkanı da seçimlerde partisi adına yarışır, sonrasında hizmeti tüm seçim bölgesi için yapar. Bunu unutmamalılar.