Kardemir’e Karabük dışından 150-200 çalışan alındığına dair son günlerde çıkan haberlere Kardemir’den herhangi bir açıklama gelmezken, Ak Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı Hakan Eren ağır konuştu.

23. Dönem TBMM Başkanı önceki dönem Karabük Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin’in çabaları ile geçtiğimiz yıllarda Kardemir’e alınacak çalışanda en az 2 yıl Karabük’te ikamet etme şartı aranması konusunda karar alınmıştı.

Son personel alımlarında Karabük ile hiçbir ilgisi olmayan kişilerin alındığı haberleri karşısında Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal ile İl Başkanı İsmail Altınöz, eski Karabük Milletvekili ve yönetim kurulu üyesi Osman Kahveci sessizliğini korurken, kamu oyunda yükselen tepkiye ilk dikkat çeken İl Başkan Yardımcısı Hakan Eren oldu.

Ak Parti’de yıllarca gençlik kolları başkanlığı ve sonrasında halen Karabük il başkan yardımcısı olan Hakan Eren Kardemir’e şehir dışından insanların çalışan o k alınmasına sert tepki gösterdi.

Eren, siyaseti toplum için yaptığını belirterek, halde gece gündüz çalışıp evladını okutan bir babanın, mühendis olup iki yıldır Kardemir’e girebilmek için mücadele eden bir gencin feryatlarına duyarsız kalmasının ne siyaset anlayışına, ne insanlığına, ne yetiştiği terbiyesine, ne inancına uygun olmadığını belirtti. Hakan Eren Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise;

“Yaklaşık 3-5 gündür Karabük gündeminde olan KARDEMİR A.Ş’nin 150’ye yakın Karabük’te yaşamayan ve Karabük dışından çeşitli pozisyonlarda personel alımı yaptığı iddia ediliyor.

Haber sitelerinde yer alan söz konusu bu iddia şu ana kadar KARDEMİR Yöneticilerinden hiçbir açıklama yapılmamış ve en önemlisi yalanlanmamıştır.

Karabük’te yüzlerce gencimiz KARDEMİR’e işe girmek için aylarca ve yıllarca mücadele verirken, haberde de yer aldığı gibi Türkiye Haritasında Karabük’ün yerini bilmeyenlerin KARDEMİR’e işe alınmaları biz Karabüklüler için bir utançtır.

AK Parti’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı ile yaklaşık 5 yıl önce başlayan siyaset hayatımda ve AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevimde tarafımıza gelen en fazla bireysel taleplerin başında gelen KARDEMİR’e işe başlama talepleri yer almaktadır.

Yüzlerce Karabüklü gencimiz dururken KARDEMİR Yönetiminin Karabük dışından alım yapması karşısında ilimizde başta tüm siyasi parti temsilcilerinin, siyaseten seçilmiş ve atanmış kişilerin, sivil toplum kuruluşlarının sessiz kalmaması gerekir.

Bu konu kamuoyuna yansıyasıdan bu yana Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde olduğumdan dolayı tarafıma gerek bizzat gelen ve gerekse telefonla arayarak tepki gösteren yüzlerce hemşerimize izahat yapmakta bir hayli zorlanıyorum.

Karabük adına yaşanan bu talihsiz konuyla ilgili sosyal medyada ve bu haberleri içeren haber sitelerinin altındaki yorumlarda tamamen iktidar partisi olan AK Parti’mize karşı ağır eleştiriler içermektedir.

KARDEMİR’e alınan Karabük dışından kişiler ile ilgili AK Parti’nin hiçbir alakası ve tasarrufu yoktur. Hatta AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı o k tek bir isim vermediğimden herkesin emin olmasını istiyor ve bu eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyorum.

Dikkati çekmek istediğim bir husus ta şu;

Karabük’ün siyaset büyüğü ve devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin’in tavsiyesi ile KARDEMİR’e işe alımlarda en az iki yıl Karabük’te ikamet etme şartı konmuştu. Bu şart KARDEMİR Yönetim Kurulu tarafından da kararı almıştı. Şimdi bu madde neden yürürlükten kaldırıldı ve kim kaldırdı?

Son o k, öte yandan KARDEMİR A.Ş Yönetimi Karabük ile ilgili bazı kararları gözden geçirmelidir. Her ay fabrikaya alınan yüzlerce kalem çeşitli mal temini de Karabüklü esnaf ve tüccardan yapılmamaktadır. Birçok kere bu konu Karabük’ün gündemine gelmesine rağmen KARDEMİR Yönetimi hep duyarsız kalmıştır.

KARDEMİR’in bütün ihtiyaçları Karabük dışından temin edilirken, işçi alımları da artık il dışından yapılmaya başlandı.

KARDEMİR A.Ş. tüm Karabüklülerin ortak malıdır. Bu sebepten dolayı, bu eleştirileri yapmaya kendimde hak buluyorum.

Bu açıklamamı AK Parti İl Başkan yardımcısı o k değil, Karabüklü bir vatandaş o k yapıyorum.

SAYGILARIMI sunuyorum!!!” dedi