“Filyos’ta Endişeye Mahal Yok”

AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Zonguldak ziyareti sonrası açıklamalarda bulundular. Son günlerde Filyos’taki Endüstri ve Liman Bölgesi’nden Karabük o k istifade edilemeyeceği konusunda kamuoyunda bir takım algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Vekiller, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Zonguldak’a ziyaretiyle bu konunun artık kapandığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Karabük kamuoyunda Filyos Endüstri ve Liman Bölgesi’nden Karabük Sanayiceleri’nin yer alamayacağı ile ilgili kamuoyuna bir takım yansımalar olmuştu. Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Zonguldak ziyareti sırasında bu konuda yaptığı açıklamalarla tereddütleri ortadan kalkmış oldu. Bakan Varank Zonguldak ziyaretinde katıldığı fuar açılışında özellikle Karabük vurgusu yapması da bu konudaki tüm çekinceleri ortadan kaldırdı.

Güne: “Projenin Takipçisiyiz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş; “Bugün Sanayi Bakanımızın Filyos Projesini ziyaret etmesi bölge için çok olumlu bir gelişmedir. Biz de Karabük Milletvekilleri o k projenin takipçisi o k buradayız. Karabük, bu projenin önemli bir sacayağıdır. Karabük kamuoyunda bazı endişeler oluşmuştu. Biz bu tür endişelerin yersiz olduğunu her platforma ifade ettik. Sayın Bakanımız da bugün böyle bir endişeye mahal olmadığını birinci ağızdan ifade etti. Artık şimdi söz söyleme zamanı değil iş yapma zamanı, ülkemiz için üretme zamanıdır. Karabüklü sanayicilerimizin önü dünkünden daha açıktır. Filyos projesi ülkemizin, bölgemizin ve Karabük’ün geleceğidir. Karabük’ün hangi alanda menfaati varsa biz o konunun sonuna kadar takipçisiyiz.” dedi.

Ünal: “Bu Projeden Beklentimiz Hep Yüksek Oldu”

Filyos Liman Projesi’nden beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise; “Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’ın bugünkü ziyareti bölge için ve bizler için yerinde ve önemli bir ziyaret olmuştur. Karabük o k bu projeden beklentimiz hep yüksek oldu, olmaya da devam edecek. Karabük kamuoyundaki tepkilerin yersiz olduğu bugün tam anlamıyla ortaya çıkmıştır. Bakanımızın Karabük vurgusu bizim için önemliydi. Karabüklü sanayicilerimiz artık istediği yer tahsislerini bakanlığımız aracılığı ile alabilirler. Sanayicimizin, üreticimizin önü açık, en büyük temennimiz bu projenin bir an evvel faaliyete geçmesi ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlamasıdır. Karabük’ün bu projeye sanayi tecrübesiyle katacağı çok önemli işler olacağına inanıyorum. Artık endişelenme zamanı değil iş yapma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.