Gerek belgesel film gerekse aynı bünyede gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasına katılımın yoğun olması beklenen ve her yıl bir yan tema ile desteklenen festival ile ilgili çalışmalar festival bitiminin hemen ardından başlıyor.

Kültürel Miras ve Korumacılık başlığı ve “Gazozuna Sinema”  alt teması ile bu yıl 18. si gerçekleştirilecek olan festival için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

Festival Komite Başkanı Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih ÜRKMEZER Başkanlığında toplanan komite festival ile ilgili görüşlerini ve yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantı öncesi konuşan ÜRKMEZER,  Safranbolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih ÜRKMEZER, festivalin koordinasyonu, planlaması, neler yapılabilirliğinin konuşulduğunu söyledi.

ÜRKMEZER şöyle devam etti; "Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali ve diğer etkinler olsun sizler görüşlerinizi çeşitli platformlarda dile getiriyorsunuz. Safranbolu'ya, kültürüne, tarihine, geleneğine yakışır bir şekilde, vatandaş ulaşacak, gönlünü okşayacak, Safranbolu'nun var olan bilinirliğini hem içeride hem dışarıda daha da fazla artıracak bir faaliyet yapmak amacındayız. Biz neyimiz var, neyimiz yok, geçmiş yıllarda neleri tecrübe ettik, bunu geleceğe yönelik nasıl daha iyi rehber olacak şekilde önümüzü açar bunları planlayacağız. Her aşamada sizleri de işin içine katıp hepimizin gönlüne sinecek bir şekilde bu işin altından kalkacağız." dedi.

18. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali, 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.