"Birbirine Saygılı Düzenimizi Bozmuştur"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Vergili; geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve  partililerin. CHP'nin kuruluşunun 96. yılı kutlama programının ardından Kent Meydanında yaptığı çevre temizliğine ve konuyla ilgili CHP'lilerin yaptığı açıklama tepki gösterdi. Başkan Vergili, bu eyleme katılanların hepsini kınadığını söyledi.

"Birbirine Saygılı Düzenimizi Bozmuştur"

Açıklamasının devamında belediye başkanı o k hiçbir zaman siyasete karışmadığını belirtti. Başkan Vergili; “Görev süremiz içerisinde şuan da on buçuk seneyi doldurmaktayız. Görev süremiz içerinde hiçbir zaman partizanlık yapmadık. Hiç kimseyi Karabüklüleri birbirinden ayırmadık. Şahsi menfaatlere yol vermedik. Kişisel menfaatlerin önünde bütün toplumun, Karabüklünün menfaatini ön planda tuttuk ve aynı tutumumuz devam edecek. En ufak işçi alımlarından tutun yapım . İhalelere kadar son derece şeffaf bir şekilde on buçuk sene içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Ben bir belediye başkanı o k hiçbir zaman genel siyasete karışmadım. Genel siyasetle ilgili yorumlarda bulunmadım. Genel siyasetle, genel başkanlarla ilgili de bir topluma bir beyanım veya da konuşmam olmamıştır.

Aynı şekilde de tutumumuz devam edecektir. Karabük’te zaman zaman yöneticilerin, il başkanlarının tavrından dolayı zaman zaman Karabük’te bazı yapılacak işler engellenmiştir, kısıtlanmıştır. Ama değişiklikler neticesinde, diğer il başkanlarının neticesinde çok iyi huzur ortamı barış ortamı sağlanacak. Hemen hemen uzun süreden bu tarafa Karabük’te bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Ama şöyle bir baktığımız zaman etrafımıza son günlerde birileri Karabük’te ki böyle huzurlu bütün il ilçelerin müşterek bir arada olmasını kabul edemeyeceğiz. Bazı provakatif tutum içerisine girip. Bu barışı bozarak insanları huzursuz etmeye, yapılanların içerisinde insanları ikili ilişkilerin kopartılması üzerine bir program yapılıyor. Bu da hoş değil. Geçtiğimiz pazartesiden bu tarafa sürekli o k basının gündeminde olan bir anıtta temizlik programı. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tertiplenmiş. Bundan sonra Abdullah Çakır Bey’i Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı o k görmüyorum.

Onunla ilgilide bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı tabirini kullanmayacağım. Kendisi Türkiye’de ana muhalefet partisinin il başkanlığını yapabilecek düzeyde görmediğim için bunu söylüyorum. Olsa olsa CHP içerisinde temizlik bünyesinde temizlik kolu başkanı olabilir. Bundan sonra kendisine temizlik kolu başkanı o k hitap edeceğim. Eğer ben böyle bir tabir kullanırsam bilin ki bu CHP’nin şuan da ki mevcut yöneticisidir, başkanıdır. Bu temizlik kolu başkanı elimizdeki kayıt baktığımız zaman kendisi bir düzen tertip edip. Bu düzen tertibinin içerisinde mevcut il ilçe başkanlarının hepsini alet ederek. Hatta milletvekilini bu konuya alet ediyorum. Safranbolu Belediye Başkanını bu konuya alet ederek bizim şuan da ki düzenimizi, barışçıl, birbirine gayet saygılı düzenimizi bozmuştur.” şeklinde ifadelerini kullandı.