Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde geçmişi 124 yıl öncesine dayanan bayram pilavı geleneği, bu Kurban Bayramı’nda da devam ettirildi.
Her dini bayramın 3'üncü günü yapılan bayram pilavı geleneğinde bu yıl bin 100 kilogram pirinç ve 550 kilogram et ile belediye ekipleri tarafından hazırlanan 105 kazan pilav 10 bin kişiye ikram edildi. Pilav şöleninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, "Atalarımız tarafından başlatılan ve bu yıl 124'üncü yılı olan asırlık bayram geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Atalarımızın bayram geleneğini bu kurban bayramında da yaşatmaktan dolayı mutluyuz. Bu bayram 10 bin kişiye yetecek etli pilav hazırladık” dedi. Yapılan dualarla birlikte pilav kazanının başına geçen Başkan Ekeş, vatandaş kazanlardan pilav dağıttı.
Pilav şölenine, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, siyasi parti ilçe başkanları, İş adamı Ali Kütük, Bozkurtlular Dernek Başkanı Mehmet Ali Palaz, Bozkurt Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Kuz, Dernek yöneticileri ve binlerce kişi katıldı.