Müteahhit Para Yok Diye Çalışmayı Durdurmuş!

Safranbolu Bartın yolunun Kirkille mevkiinde yolun birkaç kilometrelik kısmının aylardır çalışma olmamasına rağmen kapalı olması kaza davetiye çıkarttı. Vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Duyarlı bir vatandaşın Karabük Derin Haber ihbar hattına gönderdiği video görüntülü şikâyetin haber sitemizde yer aldı. Sonrası yaptığımız araştırmalar kafaları karıştırdı.

PARA YOK, ÇALIŞMA YOK

Yaptığımız araştırmalarda yolun yapımını üstlenen müteahhittin ödenek olmadığı için çalışmayı durdurduğu şeklindeki iddia edildi. “Yol müteahhidi parasını alabilmek için yolu kapattı” şeklinde yorum sebep oldu.

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARDI

Karabük Bartın yolunun en akıcı kısmının bu şekilde uzun süre kapalı olması kaza davetiye çıkardı. Bir çok kazanın da olmasına yol açtı. YETKİLİLERİN UMRUNDA DEĞİL Yolun uzun süredir neden kapalı olduğu sorusunun cevabını aradık. Dikkatimizi çeken bir gerçek ise hemen hemen hiçbir yetkilinin umurunda olmadığı şeklinde. Zira geçtiğimiz hafta yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında toplantıya katıldı. Karayolları Bölge Müdürüne Ovacık, Yenice yolları sorulurken hiçbir yetkilinin “Bu yol aylardır neden kapalı” şeklinde bir soruyu dile getirmediği öğrenildi.
DERİN HABER SORDU, 10 GÜN İÇİNDE AÇILACAK!
Karabük Derin Haber o k görüştüğümüz Karayolları yetkilileri ödenek olmadığından müteahhittin çalışmayı durdurduğunu belirtti. Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, “Bir sorun vardı çözdük. Müteahhit bir iki gün içinde çalışma başlayıp 10 gün içinde tamamlayarak teslim edeceğine söz verdi. Bu yolu kullanan vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmeyeceğiz.” dedi.