Kardemir Yön.Kur. Karar Defterinde Tahrifat İddiası Ortalığı Karıştırdı

Yönetim Kurulu karar defterine sonradan ilaveler yapıldığı şeklinde ortaya çıkan bir iddia bir anda gözleri Kardemir’e çevirdi. Şu anki Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Güleç’in Kardemir Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, Yönetim Kurulu Karar Defterindeki bir karara sonradan el yazısı ile ilave yaptığı iddiaları şok etkisi yaptı. Edinilen bilgilere göre Kardemir Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararlar bilgisayar ortamında yazıya dökülerek toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri tarafından imza altına alınarak karar defterine yapıştırılıyor. Üstelik Yönetim Kurulu Karar defterinin şirket dışına çıkartılmaması kesin talimatla karar altına alınmış! Ortaya çıkan bir iddia ise şu anki Yönetim Kurulu Üyesi ve zamanın Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in bu kararı hiçe saydığını ortaya koyuyor. İddialar doğru ise 16 Eylül 2019 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar yazıya dökülüp bilgisayar çıktısı alındı. Toplantıya katılan üyeler tarafından imza altına alındı. Ancak toplantıdan birkaç gün sonra o tarihte Yönetim Kurulu Başkanı olan Kamil Güleç ilgili personele Yönetim Kurulu Karar Defteri’ni kendi şirketine getirmesi talimatı verdi. Kendisine getirilen Yönetim Kurulu Karar Defterine ise imzası ile son satır arasına el yazısı ile “konu ile ilgili tavsiye kararım ektedir” notunu düştü. Sonrada ayriyeten farklı bir punto ve yazı sitilinde yazılmış TAVSİYE MEKTUBU adı altında bir yazıyı ilgili personele vererek karar defterinin içerisinde yer alması talimatını verdi.  İşte iddialar dediğimiz gibi doğru ise olay bu şekilde gerçekleşti. Ancak bir şey gözden kaçtı. Zira TAVSİYE MEKTUBU’nda ki tarih 17.09.2019’du. Yani Yönetim Kurulu toplantısından bir gün sonraki tarihti. Bu da adeta iddiaların doğruluğunu ortaya koyuyordu.

NEDEN BU NOTTA ISRAR EDİLDİ?

Kardemir Yönetim Kurulu üyesi Kamil Güleç’in iddialardaki Karar Defterine sonradan not ilavesi yapmadaki ısrarın ardında ise bir başka şok iddia ortaya çıktı. Kardemir’de halen üretim ve yönetim prosesi uzun süredir SAP denilen elektronik bir sistem üzerinden kontrol ediliyor. Ancak bu sistemin yetersizliği ortaya çıkınca bir süredir yeni versiyon güncellenmesi gereğini ortaya çıktı. Fakat ne hikmetse bir yılı aşkın bir süredir sürekli Yönetim Kurulu gündemine gelen bu güncelleme Kamil Güleç ve H. Çağrı Güleç tarafından çeşitli bahaneler ile daha sonraki yönetim kurulu toplantılarına ertelenmesi sağlandı. Ancak 16.09.2019 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı’nda özellikle bağımsı yönetim kurulu üyelerinin “Yeter Artık Neden Sürekli Ötelemeye Çalışıyorsunuz” eleştirileri sonrası SAP yazılımının yeni versiyon alımına karar verildi. Güleçler de kendisinin yönetim kurulu başkanı olmasını sağlayan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri ile kötü olmamak için kararı imzaladılar.
CEVAP BEKLEYEN ASIL SORULAR
Güleç’ler neden ısrarla SAP’ın yenilenmesini engellemeye çalıştılar? Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri bu iddialar karşısında sessiz mi kalacak yoksa suç duyurusunda bulunacak mı?