Safranbolu’nun önemli tarihi yapılarından biri olan Cinci Han’ın arkasındaki Han Arkası Sokak için Safranbolu Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin iş birliği ile hazırlanan projenin yapımına başlanıyor. “Han Arkası” projesiyle gerçekleşecek yayalaştırmanın sonucunda, bölge gezi alanı haline gelecek.

Gerçekleştirilen ihale neticesinde yapım işini üstlenen firmanın, pazartesi itibariyle çalışmalara start vereceğini duyuran Belediye Başkanı Elif Köse, esnafı mağdur etmemek adına Nisan sonuna kadar bitirilmesinin plânlandığını söyledi.

Çalışmanın iki bölümden oluşacağını belirten Başkan Köse, “Birinci bölüm, cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması ikinci bölüm ise sokak sağlıklaştırması ve yayalaştırmayla ilgili işlerin tamamlanması. Bölge, projenin tamamlanmasıyla Tarihi Çarşı için önemli bir cazibe merkezi olacak. Bu alanda yöresel ürünlerimizin satıldığı bir pazar alanımız da olacak.” diye konuştu.