Karabük’ün Yenice İlçesi’nde bulunan doğa severlere manzara imkanı sunan Yenice Ihlamur Terası macera tutkunları için yeni bir proje hazırladı. Türkiye’nin en büyük blok ormanlarının yer aldığı Yenice de hakim zirveye kurulan Ihlamur Terası doğa severlerin ilgisini çekerken macera tutkunları içinde “Macera Parkuru” hazırlandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Yenice Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ihlamur Teras 70 bin metrekare alan içerinde yer alıyor. İçerisinde bungolav evler, Bitki ve Hayvan Müzesinin yanında bir de “Macera Parkuru” yer alacak. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan macera parkuru adrenalin tutkunlarına hitap edecek.

“Fiyatı 10 TL”

Ihlamur Terası’ın Yenice’nin doğa turizmi için gözde bir tesis olduğunu söyleyen İşletme Müdürü Aşkın Uzunkara çeşitlendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Ihlamur Terasın bölge için önemli bir turizm tesisi olduğunu vurgulayan Uzunkara; “Buraya gelen insanların biraz daha zaman geçirmesi için bu macera parkını düşündük. Daha önce salıncak ve yaban hayatı müzemiz vardı. Macera parkuru şu anda hizmete açıldı. 15 yaş üzerindeki müşterilerimize bu parkurdan 10 lira gibi bir cüzi miktarla geçirtiyoruz. Bildiğim kadar yakın coğrafyamızda bu tarz bir macera parkı yok" dedi.

“Zipline ve Paintball Projeleri Yolda”

Zipline ve paintball projelerini hayata geçireceklerini de aktaran Uzunkara, "Macera parkına 15 yaş sınırı koyduk, küçük çocuklar da çok talep etti. Belediye Başkanımız Zeki Çaylı çocuklar için de macera park oluşturmak için hazırlık talimatlarını verdi. Güvenlik en üst seviyede. Parkurda yürüyecek müşterimizin tüm güvenliği standart dağcı malzemeleriyle güvence altına alındı. Onların kullanımı gösteriliyor, buradaki görevli arkadaşımızla yürümesi sağlanıyor" diye konuştu.