Vali Fuat Gürel başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, 2022 yılında yapılması planlanan çalışma ve program  yönelik bilgiler paylaşıldı.
 Vali Fuat Gürel başkanlığında İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Çalış, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurul üyeleri katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından sunulan 2021 yılı faaliyet raporunda; 3.949 kişinin işe yerleştirildiği, bu kişilerden 38’inin engelli olduğu, 306 kişinin mesleki eğitim kurslarından 1.871 Kişinin İşbaşı Eğitim Programından faydalandığı, kısa çalışma ödeneğinden 3.412 kişinin faydalandığı,3. 285 kişinin nakdi ücret desteğinden faydalandığı, 2021 yılı faaliyet rakamları, yapılan işgücü piyasa araştırması, bireysel görüşme, iş kulübü faaliyetleri, işyeri ziyaretleri gibi konularda kurula bilgi verildi.
Toplantıda, 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar ve program kapsamında engelli ve eski hükümlü hibe destekleri, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının değerlendirmesine yönelik bilgiler paylaşıldı.