Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü haftalık değerlendirme toplantısı düzenledi. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda EBA Destek Noktaları, yüz yüze, dijital ve uzaktan eğitim faaliyetleri ele alındı. Öte yandan Okul Online Sorumlusu, Okulum Temiz Belgesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binasının genel durumu da masaya yatırıldı.

“Bir Haftalık Süreci Başarılı Bir Şekilde Atlattık”

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş toplantıda değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi başlattıklarını hatırlatan Akbaş bu süreci başarılı bir şekilde atlattıklarını ifade etti.

“31 Okulumuz Okulum Temiz Belgesi Almaya Hak Kazandı”

Okulların doluluk oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu ifade eden Nevzat Akbaş “Okulum Temiz” belgesi ile her türlü salgına karşı hijyenik bir ortam oluşturduklarını vurguladı. Akbaş, “Şuana kadar ilimiz genelinde 31 okulumuz "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazandı. Diğer okullarımızın küçük eksiklikleri var. İnanıyorum ki tüm okullarımız bu belgeyi alacaklardır. Bizler de bunun yakın takipçisi olalım. Okullarımızı sık sık ziyaret edip destek olalım.” Şeklinde konuştu.

“EBA Destek Noktası 57’ye Ulaşmıştır.

EBA destek noktaları hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “EBA Destek Noktalarının sayısı bugün itibariyle İlimiz de 57'ye ulaşmıştır. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı bu hizmet noktalarımızdan EBA ya erişim imkânı olmayan tüm öğrencilerimiz faydalanıyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızda yine hijyen tedbirleri doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“1 Ekimde TYP’liler İş Başı Yapacak”

1 Ekim tarihinde TYP’lilerin iş başı yapacağını ifade eden Akbaş okulların ihtiyacına göre görevlendirme yapılmasının talimatını verdi. Okul ziyaretlerine de değinen Nevzat Akbaş “Okul ziyaretlerimizde minik öğrencilerimizin mutluluklarına ortak oluyoruz. Bu mutlulukta öğretmenlerimizin büyük emeği var. Öğrenci ve öğretmenlerimizin heyecanına ortak olmak için sürekli sahada olalım.  Karabük o k tüm eğitim kademelerinde eğitime hazırız.” Dedi. İl Millî Eğitim Müdürümüz konuşmasının devamında, "Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK'un "Okula Döndüğümüz Gün İlk Teneffüs 40 Dakika. Söz!" paylaşımına destek için çeşitli illerin belediye başkanlarının ilimiz öğrencilerine gönderdikleri ikramları okul ziyaretlerimizde öğrencilerimize dağıttık. İkramlarını gönderen belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi ve yöneticilerimize çalışmalarında başarılar diledi.