İstihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi için İŞKUR Karabük İl Müdürlüğünde yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Kardemir'de 74 kişi bugün işbaşı yaptı.
İŞKUR "İşbaşı Eğitim Programı" kapsamında Kardemir'de 74 kişi işbaşı yaptı. İşbaşı Eğitim Programı açılış töreni Kardemir Eğitim Kültür Dairesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Vali Fuat Gürel, Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar, İŞKUR Karabük İl Müdürü Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ticaret Müdürü Feridun Karataş, Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat İnam, Kardemir A.Ş. Yöneticileri ve işçiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Gürel Devletimizin işletmelere destek olmak ve istihdam alanında onların yükünü azaltmak adına birçok program uyguladığını ifade ederek, "İşbaşı Eğitim Programı'nda böyle bir program, işletmelerimize özellikle istihdam yaratmada faydalar sağlayan bir uygulama. Mesleki eğitim devam ederken o işletmenin kültürünü dinamiklerini ve kurallarını bilmekte önemli. Kardemir A.Ş. önemli bir kuruluş, bir ağır sanayi kuruluşu. İşletmenin kurallarını, önlem ve tedbirleri de uygulamak, iş ve işçi güvenliği açısından son derece önemli. İşbaşı Eğitim Programının ilk önemli dersi İş ve İşçi Güvenliği oldu. Çünkü böyle bir fabrikada çalışmanın kendine özgü bir zorluğu ve sorumluluğu var.

"Hepinize Başarılar Diliyorum"

Pandemi döneminden geçiyoruz bunun yaşattığı bir kısım zorluklar var bu dönemde Kardemir gibi önemli bir kuruluşta görev almanızda önemli bir avantaj. Kura sonucu ile buraya geldiniz, şansınızla buraya geldiniz. Ümit ediyorum ki bu altı aylık süre içerisinde göstereceğiniz şahsi gayretiniz sayesinde şansınızla başladığınız programı, kendi gayretiniz ve yeteneklerinizle sürekli hale getireceksiniz. Kardemir ailesine katılmışken bunun heba edilmemesi gerekir. Göstereceğiniz gayret ve çabalar inşallah boşa gitmez. Sizlere başarılar diliyorum. Sağlıklı, güvenli ve huzurlu günler diliyorum. Bu süreci iyi bir şekilde sürdüreceğinizi düşünüyorum. Ben tekrar İŞKUR Genel Müdürlüğümüze, İŞKUR İl Müdürlüğü ekibine, Kardemir’e ve devletimize teşekkür ediyorum. Devletimizin imkanları kullanı k sizlere bu imkanlar sağlanıyor. İnşallah sizlerde bu sürecin sonunda üretimin bir parçası olmaya, ülkemizin kalkınmasının bir parçası olmaya devam edeceksiniz.  Tekrar hepinize başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.