İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin'in skandal açıklaması okuyanları şok etti.  Parti tüzüğüne ve politikalarına tamamen aykırı olduğu ifade edilen açıklama Serin hakkındaki soru işaretlerini kuvvetlendirdi.  Seçime sayılı günler kala ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de siyasetin nabzı artıyor.  Yaklaşan genel seçimler öncesi genel merkezin tersine Karabük'te yeteri kadar etkin olunamadığı dile getirilirken sorumlusu o k ta İl Başkanı Erol Serin ismi öne sürülüyor.  Bu yüzden de görevden alınacağı artık söylentilerinde üstünde beklenir hale geldi.. İyi Parti İl Başkanlığı adına gayet ciddiyetten uzak resim halinde bugün basın kuruluşlarına gönderilen açıklamayı okuyan partililer ise şok oldu. İYİ Parti İl Başkanlığından İl Başkanı Erol Serin tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada İYİ Parti'nin son dönemde oy oranını artırdığını ve ilk seçimde iktidara geleceği vurgusunda bulunuldu. Bununla beraber İYİ Parti Başkanlığı'nın değişeceği yönündeki iddia yönelik cevap verilen açıklama tam manası ile kafalarda soru işareti oluşturdu. Bir yandan da açıklamanın teşkilat başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hatta ilçe başkanları ile istişare yapılmadan yapıldığı da başka bir soru işareti oldu.

"İYİ Parti'nin Sahibi Meral Akşener'dir "

Yapılan açıklamada İYİ Parti'nin sahibinin Meral Akşener olduğu ve onun sözünün üzerine başka söylenemeyeceği şeklinde açıklamada yer alan cümle İl Başkanı Erol Serin'in parti tüzüğünü bile bilmediği şeklinde yorumlandı. Zira İyi Parti'nin tüzüğünde "İYİ Parti’nin sahibi Aziz Türk Milleti ve Parti üyeleridir" ifadesi net şekilde yer alıyor. [caption id="attachment_57347" align="alignnone" width="300"] İYİ PARTİ BASIN AÇIKLAMASI[/caption]

PARTİ POLİTİKALARINA DA AYKIRI

Diğer yandan açıklamadaki bu ibarenin aynı zamanda parti politikalarına da aykırı olduğu başka bir iddia. Zira Genel Başkan Akşener'in  sık sık konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti hükümetinin tek adam rejimi ile yönetildiğini ileri sürerek eleştiriyor.  İl Başkanı Serin'i in Parti'nin ve Genel Başkanın politikalarının aksine yaptığı bu açıklama ise akıllarda soru işareti oluşturdu! Yine Bununla beraber bu Parti'nin sahibi Meral Akşener'dir açıklamasına yer verilmesi  ise tabandaki seçmeni, İYİ Partilileri ve İYİ Parti teşkilatlarını yok mu sayıyor sorularını da beraberinde getirdi!

İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde: