Karabük'te etkili olan kar yağışlarının ardından bir çok vatandaş Karabük'te okullar tatil mi? sorusunun cevabını araştırıyor. Bölgemizde etkili olan kar yağışları ile birlikte akşam saatlerinde Eflani Kaymakamlığı eğitim ve öğretime olumsuz hava koşulları nedeni ile 1 gün ara verildiğini duyurmuştu. Karabük ve ilçelerinde devam eden kar yağışının ardından öğrenciler kar nedeni okulların tatil edilmesini bekliyor.
Sabah saatlerinden itibaren Karabük ve İlçelerinde etkili olan kar yağışı özellikle de öğrencileri sevindiriyor. Her sene ilimizde etkili olan kar yağışlarının ardından geleneksel hale gelen kar tatilini heyecanla bekleyen öğrenciler Karabük'te okullar tatil mi? sorusunun cevabını arıyor.
Karabük ve ilçelerinde etkili olan kar yağışları sunduğu kartpostallık görüntülerin yanı sıra öğrencileri de mutlu ediyor. Her kar yağışının ardından okulların tatil edilmesini bekleyen öğrencilere Karabük Valiliği'nden güzel haber geldi. Karabük Valiliği Karabük Merkez, Yenice, Safranbolu ve Eflani'de olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeni ile okulların 22 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada Ovacık ve Eskipazar'da ise taşımalı eğitimle okullarına giden öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Bununla beraber  Kamu’da görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacağı ifade edildi.

"İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Sosyal Medyadan Duyurdu

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nezvat Akbaş olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeni eğitime bir gün ara verildiği sosyal medya hesabından duyurdu.
Akbaş yaptığı açıklamada; "İlimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 22 Aralık 2021 Çarsamba günü Merkez ilçemizdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarına bir (1) gün ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca yine aynı sebeplerle Kamu’da görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaktır ." ifadelerini kullandı.

Kar Yağışı Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Öte yandan büyülü görüntüsü ile kartpostallık görüntüler sunan kar yağışının ne zaman kadar devam edeceği merak ediliyor. Özellikle öğrencilerin dört gözle beklediği kar yağışları bir yandan da trafiği olumsuz etkiliyor. Karabük'te okullar tatil mi? sorusunun cevabını araştıran öğrenciler bununla beraber kar yağışının ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor.

Meteorolojinin tahminlerine göre ilimizde 23 Aralık Perşembe gününe kadar kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Bununla beraber 24 Aralık Cuma günü ise ilimizde ayaz bekleniyor. Bu nedenle 24 Aralık Perşembe günü trafiğe çıkan sürücü ve yayaların dikkatli olması gerekiyor.

Karabük Derin Haber