Karabük Açı Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yılını coşkuyla kutladı. Karabük’ün ilk ve tek konsept okulu olan Karabük Açı Koleji Cumhuriyet Bayramı ekinlikleri kapsamında düzenledikleri gösterilerle izleyenleri hem duygulandırdı hem de sanata doyurdu. 98 yıldır ilk günkü heyecanla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Karabük’ün ilk ve tek konsept okulu olan Karabük Açı Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile 100. Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenledi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> 25 Ekim Pazartesi günü saat 18.30’da başlayan etkinliğe Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Karabük Açı Koleji Kurucusu Salih Aydın, Okul Müdürü Kazım İlter, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda Karabüklü katıldı.

“Gençlerimizin Hep Yanında Olacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Programda konuşan Açı Koleji kurucusu Salih Aydın; “Sevgili gençler ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk ‘Gençler Cumhuriyeti biz kurduk, bunu yaşatacak sizlersiniz’ demişti. Burada sizlere büyük bir görev düşmekte Açı Koleji ailesi o k bizler gençlerimizin hep yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Bizler Öğretmenleriniz O k Sizlere Güveniyoruz”

Programda konuşan Okul Müdürü Kazım İlter ise Cumhuriyet’in önemine değinerek; “Sevgili öğrenciler sizler Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının anlamını ve Cumhuriyetin önemini görmelisiniz. Ne uğurda olursa olsun onu korumak daime ileri seviyeye taşımalısınız. Bizler öğretmenleriniz o k sizlere güveniyoruz.” dedi. Okul Müdürü Kazım İlter’in konuşmasının ardından program Ana sınıfı dans gösterisi ile devam etti. Sahneye dans etmek için çıkan miniklerin anne ve babalarına seslenmesi yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Cumhuriyet Konulu Tiyatro Gösterisi Büyük Alkış Topladı

Düzenlediği etkinliklerle adından söz ettirmeye başaran Karabük Açı Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği tiyatro gösterisi ile izleyenleri sanata doyurdu. Öğrencilerin başarılı performansı ve sahne bütünlüğü izleyenleri Kurtuluş Savaş’ı dönemine götürdü. Cumhuriyetin ilanı ve önceki süreçlere değinilen tiyatro gösterisinde öğrenciler izleyenleri hem güldürmeyi hem de ağlatmayı başardı. [caption id="attachment_49298" align="alignnone" width="1024"] Açı Koleji Öğrencileri tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.[/caption] Program tiyatro gösterisinin ardından piyano resitali, dans ve şarkı dinletileri gibi çeşitli etkinliklerle devam etti. Youtube Kanalımıza abone olmak için tıklayınız: Karabük Derin Haber