Karabük Baro Başkanı Av. Emrah Köklü ve İkinci Başkan  Av. Hamdi Aydın Derin TV ekranlarında önmeli açıklamalarda bulundu. Karabük Barosu o k  kişilerin, gerektiği zaman hukuki yardım alabilmeleri konusunda önemli bilgiler aktaran Köklü vatandaşları özellikle dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyardı. Danışmanlık ve toplumsal konularda önemli açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Emrah Köklü ve İkinci Başkan'ı Hamdi Aydın Derin TV ekranlarında vatandaşların bilgilendirilmesi için yayın devam edecebileceklerini belirtti.  Başkan Köklü Derin TV ekranlarında, hukuka dair kamuoyunu aydınlatacak önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle vatandaşların avukat yardımı alması konusunda baroların yardımcı olduklarını ifade ederek vatandaşların da bu konuda bilinçli olduğunu ifade etti.  CMK’nın, özellikle savcılık ve mahkeme aşamasını ilgilendirdiğini ancak adli yardımın sadece baroların kanundan doğan yükümlülüklerinden birinin olduğunu hatırlattı. Baro Başkanı Emrah Köklü Hukuki konularda nasıl yardım alınacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan vatandaşların veya maddi gücü hukuki giderlerini karşılayamayacak olan mağdurların, baroların yardımı ile hukuki destek alabileceklerini ifade etti. Köklü açıklamalarının devamında ceza soruşturmalarında ve ceza yargılamalarında avukat yardımından faydalanmak isteyen ve durumu olmayan mağdur şüpheli, bu sıfatı taşıyan şahıslar adliye nezdinde, mahkemeler nezdinde veya savcılık nezdinde avukatlar tarafından vatandaşların ücretsiz bir şekilde temsil edildiklerini kaydetti. Köklü hukuk davaları olan; boşanma işçilik alacağı gibi hukuksal bütün uyuşmazlıklarda baroya başvuru gerçekleştirildiğini, barolarında gerekli soruşturmaları yaparak eğer şahıs gerçekten ihtiyaç sahibi ise ücretsiz bir şekilde avukat yardımından yararlanabildiğini söyledi. Adliyelerin de bu konuda üstlendiği hususların da bulunduğunu ifade eden Başkan Köklü, hukuk davası açmak için giderlere katılmak için ödenen harçtan da muaf olduklarını ve yargılamaların bu şekilde sürdüğünü ve adli yardımlarda avukatların çok cüzi bir miktarda CMK’larda ve adli yardımlarda görev a k, durumu olmayan ve adalete ihtiyaç duyan vatandaş yardımcı olduklarının altını çizdi.

Karabük Barosu Başkanı Avukat Emrah Köklü Önemli Bir Konuda Daha Vatandaşları Uyardı.

Son dönemlerde kargo şirketleri üzerinden dolandırıcılık mesajlarının ulaşabildiğini, müvekkillerin kendilerine mesajı gönderdiklerini bu konuda da diğer vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Karşı tarafın gönderdiği mesajlarda çok ufak rakamların yer aldığını ve vatandaşların herhangi bir avukata danışmadan bu mesaj itibar etmemesini, böyle konularda adliyelere veya avukat gelmekten çekinmemeleri gerektiğini söyledi.

Önemli Konularda Avukatlık Hizmeti Almak İçin Geç Kalınmamalı 

Derin TV ekranlarına konuk olan, Karabük Barosu ikinci Başkanı Hamdi Aydın ise konuyla ilgili o k genellikle ileri toplumlarda rastlanılan ve önleyici hukuk denilen danışmanlık hizmeti hakkında bilgiler verdi. Bu bağlamda vatandaş telefonla hukuki danışmanlık hizmeti verebileceğini söyleyen Aydın  bazı şahıs yada kişilerin danışmanlık hizmeti altında vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.   Aydın özellikle, daha cüzi bir maliyetle yardımcı olacağını söyleyen; kaza danışmanlık firmaları, arzuhalciler veya iş takipçileri gibi hukuk eğitimi almamış, bu yetkinlikte olmayan kişilerin elinde maalesef çok ağır sonuç yol açtığını ifade ederek, "Danışmanlık kültürü bir davaya konu olmadan, bir işlemi yapmadan evvel aklımızdaki soruların, konusunda uzman kişiler, ki bu kişiler eğitimi almış olan avukatlardır. Yavaş yavaş ülkemizde bu oluşmaya başlıyor ama yine maalesef yeterli seviyede değil.” Diye konuştu. Hamdi Aydın, hukuki aşamalarda yardım alması gereken kişilerin , bahse konu sistemler tarafından bir gelir kaynağı gibi görüldüğünü ancak kişilerin mağduriyet yaşadığını ifade etti.   Avukatlar o k bu durumlarla çok fazla karşı karşıya kaldıklarını, daha başında avukatlık hizmeti alması gereken konular üzerinde geç kalındığını ve bu sebepten dolayı topun kaleye girdiği durumlar o k nitelendirerek  vatandaşların bu hususta dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.  

“AVUKATIN İŞİ DOĞRU TEŞHİSİ YAPMAK”

Avukat Hamdi Aydın, danışmanlık hizmeti adı altında hukuki destek sağlayacaklarını ifade eden oluşumların, vatandaşları arayıp, mağduriyetlerini giderme hususunda konuya dahil olduklarını bunun sonucunda da ağır sonuçlarla karşılaşıldığını etti. Böyle konularda daha ileri toplumlarda avukatın yaptığı işin, önce doğru teşhisi yapmak ve ardından analize geçmek olduğunu söyledi.