Karabük Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği burs başvuruları başladı.  2021-2022 eğitim öğretim yılında maddi desteğe ihtiyacı olan Karabüklü öğrenciler 15 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecek.  Okulların ve üniversitelerin eğitim öğretim yılına başlaması ile birlikte öğrenciler burs arayışına başladı. Özellikle yüz yüze eğitimin başlaması ile beraber üniversite öğrencileri burs alabilecekleri kurum ve kuruluşları araştırıyor. Bununla beraber sivil toplum örgütleri ve derneklerde burs ilanlarını duyurmaya başladı. Karabük Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Burs başvurularının online alınacağını söyleyerek şu bilgilendirmeyi paylaştı:

Burs Başvuru Koşulları

• T.C. Vatandaşı Olmak • Karabük ili sınırları içinde doğmak ya da nüfus kütüğünün Karabük ili sınırları içinde olması. • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak

Aday Olamayacaklar

• Vakıf üniversitesi öğrencileri ( %100 Burslu öğrenciler bu kuralın dışındadır.) • Açık/ Uzaktan Eğitim Öğrencileri • Öğretim gördüğü süreçte yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar

Eklenecek Belgeler

• Karabük Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Burs Başvurusunun internet sitemiz üzerinden yapılması. • Devam Edeceği Sınıfı Gösteren Öğrenci Belgesi ( e-devletten alınabilir.) • Nüfus Cüzdanı önlü arkalı fotokopisi • Adli Sicil Kaydı Dökümü ( e-devletten alınabilir.) • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği anne ve baba adına alınmış belge ( e-devletten alınabilir.)

Başvuru Süreci

Burs başvuruları ve gerekli tüm gerekli evrak yüklenmesi başta belirtilen süreler dahilinde web sitemiz üzerinden gerçekleştirilecektir. Online Başvurular ile ilgili problem yaşanması halinde yonetim@karabuk.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bursiyer Seçimi

Burs taleplerinin değerlendirilmesi 2021-2022 Öğretim Yılı için 15 Ekim-25 Ekim tarihleri arasında Derneğimizin Burs Komitesi Tarafından gerçekleştirilip, sonuçlandırılacak ve Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanacaktır. Burs alması uygun görülen bursiyerlere, dernek tarafından telefon ve mail aracılığı ile bilgilendirme yapılmaktadır. İlgili Öğretim Yılındaki Tüm Bursiyerlerin Listesi Derneğimizin Burs Sponsorlarına bilgi amaçlı iletilmektedir.

Bursun Ödenmesi

Burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında aylık o k gerçekleştirilmekte, diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Burs başvuru kabulü sonrasında yeni bursiyerlerimizden, Ziraat Bankası Hesap Numaraları talep edilmektedir. Standart ve Özel İhtiyaç ve Başarı Bursları olmak üzere derneğimizce iki ayrı kategoride burs verilmektedir. Özel İhtiyaç ve Başarı Bursu müracaatı için aşağıda yazılı başvuru süreci tamamlandıktan sonra ayrıca öğrencinin gerekçelerini açıkladığı dilekçesini yonetim@karabuk.org.tr adresinden göndermesi gerekmektedir. 2021 – 2022 Burs başvuruları 15 Ekim 2021 tarihine kadar yapılmalıdır.

Burs Tutarları

Özel İhtiyaç Ve Başarılı Öğrenci Bursu 500 Türk Lirası Standart Aylık Burs Ücretleri 150 Türk Lirası