Karabük Esnaf Odaları Birliği seçiminde kazanan taraf Nurettin Tümen oldu. Zaman zaman gergin anların yaşandığı kongrede  Karabük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kılıç ve Karabük Esnaf Odası Başkanı Nurettin Tümen arasında geçen seçim yarışını Nurettin Tümen 63 oyla kazanarak Esnaf Odaları Birliği Başkanlığını yeniden kazandı. 

Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu'nda yapılan Karabük Esnaf Odaları Birliği Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra faaliyet raporlarının oylanması ile devam eden kongrede Başkan adayı Hüseyin Kılıç ve Nurettin Tümen kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra oylama aşamasına gidilen kongre de kazanan taraf Nurettin Tümen oldu. 114 kişinin oy kullandığı seçimde Nurettin Tümen 63, Hüseyin Kılıç 50 oy aldı. Seçimde 1 oy ise geçirsiz sayıldı.

Öte yandan oylamadan önce konuşma yapan Hüseyin Kılıç ve Nurettin Tümen çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Eleştiricek Çok Şey Var"

Başkan adayı Hüseyin Kılıç yaptığı ilk konuşmasında kendisinin aday olmadığını ve oda başkanlarının kendisini toplu o k aday gösterdiğini belirtti.

Hüseyin Kılıç yaptığı açıklamada; "Şimdiye kadar öyle yada böyle Nurettin Bey ile 20 yılımız geçti. Nasip buraya kadarmış. Bazı sıkıntılarımız oldu. Ayrılmak zorunda kaldık. Ben birilerini eleştirmek için aday olmadım. Ama eleştirilirsemde cevap verecek çok şey var. " şeklinde konuştu.

"Büyük Haksızlığa Uğradım"

Daha sonra konuşmak için kürsüye çıkan Nurettin Tümen ise Hüseyin Kılıç'a sitemde haksızlığa uğradığını ileri sürdü.

Başkan Tümen yaptığı açıklamada; "Ben bir başkan şimdi ise sizlerin karşısında başkan adayı o k büyük haksızlığa uğradığımı belirtmek istiyorum. Beni en fazla üzen Hüseyin Bey'in son ana kadar beraberiz dedikten sonra önceden alt yapısını oluşturduğunu tahmin ettiğim adaylık açıklamasını sosyal medyadan öğrenmem beni çok üzmüştür. Burada bulunan her arkadaşımın aday olma hakkı vardır ve saygıyla da karşılarım. Toplantı var deyip 100. Yıl Mahallesi'nde  bir mekanda çağırarak Hüseyin Bey tarafından orada adaylık açıklaması yapılması yanlış olmuştur. Bizlere yakışmamıştır. "ifadelerini kullandı.

Hüseyin Kılıç Cevap Hakkını Kullandı

Cevap hakkını kullanmak için kürsüye çıkan Başkan Adayı Hüseyin Kılıç; "Ben bir buçuk ay önce bu yönetimden ayrılacağımı söyledim. Defalarca yine görüştük. Şikayet etmiş gibi olacaz. Arkadaşlar aldığımız kararlar müsvette kararlar farklı. Yönetim kurulu defterinde yer alan kararlar farklı. Bir takım sorunlar var.  Ben esnafım için oradan ayrıldım. Ben doğdum yorulmadım. Ben esnaf için yorulmam. Bana destek veren yada vermeyen hangi esnaf olursa olsun gecenin hangi saatinde ararlarsa arasınlar  ben kalkar koşarım. Ben böyle devam ettim. Böyle devam edeceğim.  Ağzımı bir açarsam bu seçim  bugün bitmez arkadaşlar. Bir esnaf için bir araya geliyoruz. Bizim kendi babamızın yeri değil. Kendi şirketimiz değil. Ama oralar o şekilde kullanıyor. Sadece bunu söyleyeceğim. Lütfen birbirimizi üzmeden kırmadan, tatlıca bir seçim geçirelimd dedik. Ama Nurettin Bey destan yazar gibi yazmış, Ben bildiklerimi konuşuyorum. Kalbime yazdıklarımı söylüyorum. " şeklinde konuştu.

Nurettin Tümen Yeniden Cevap Hakkı İsteyince Tansiyon Yükseldi

Başkan adayı Hüseyin Kılıç'ın konuşmasının ardından Nurettin Tümen cevap hakkını kullanmak isteyince salonda gerilim yükseldi. Nurettin Tümen'in cevap hakkı istemesine tepki gösteren Hüseyin Kılıç ve salondaki bazı katılımcılar kongrenin bu şekilde devam edemeyeceğini belirtti. Son o k kısa bir konuşma yapan Başkan Nurettin Tümen haksızlığa uğradığını ve mağdur olduğunu ileri sürerek katılımcıların oyunu istedi.  Konuşmaların ardından kongre de oylamaya geçildi.

Karabük Esnaf ve Sanatklarlar Odası Birliği Başkanı seçilen Nurettin Tümen ile Hüseyin Kılıç arasındaki küslüğün ise ilerleyen günlerde devam edip etmeyeceği ise merak ediliyor.

Nurettin Tümen'in yönetiminde yer alan isimler ise şu şekilde; .Face