Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeni ile bir mesaj yayımladı. 
Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin tarihe yazdığı en önemli destanlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Başkan Köse mesajına şöyle devam etti.
“Çanakkale’de en zor zamanlarda bile Türk milleti işgal devletlerin yenilmez denilen donanmalara karşı dünya savaş tarihine geçen bir zafer kazanmıştır.  Büyük yoksunluklar ve yoksulluk içinde var olma mücadelesi veren bu aziz milletimiz, söz konusu vatan olunca neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve yüz binlerce şehit ve gazi verilmesine rağmen, “Çanakkale Geçilmezi" tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
Çanakkale Zaferi, daha çocuk yaşta sayılabilecek erlerden, gözü pek kumandanlara, cepheye mermi taşıyan analardan, askere üniforma diken genç kızlara kadar bir olmuş, kenetlenmiş bir milletin bağımsızlık ve özgürlük düşünceleri ile sarsılmaz inanç ve umutlarının can bulmuş halidir.
Bizlere düşen bu cennet vatanı bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin Çanakkale Destanını gelecek nesillere aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.”