AK Parti’de aday adaylığı sürecinin bitmesi sonrası 28 isim Karabük’ten milletvekili adayı olabilmek için başvurdu. Ülkemizde erken genel seçim kararı alınmasının ve seçim takviminin belli olmasının ardından aday adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Siyasi partilere aday olmak isteyen illere ya da genel merkezlere müracaatlarını sürdürüyorlar. Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti’de aday adaylarının en çok tercih ettikleri parti oldu. Karabük’ten Milletvekili adayı olabilmek için 28 işim müracaat ederken, müracaat kabulü geçtiğimiz Çarşamba günü sona erdi. Önümüzdeki Cumartesi günü ise aday adayları için temayül yoklaması yapılacak.

İŞTE KARABÜK’TEN MİLLETVEKİLİ OLABİLMEK İÇİN MÜRACAT EDEN İSİMLER

Durmuş Ali Keskinkılıç: Bürokrasinin birçok kademesinde çalıştı. Milletvekili danışmanlığı yaptı. En son vekâleten Makine Kimya Enstitüsü Genel Müdürlüğü yapıyordu. Mehmet Ceylan: 2 dönem Karabük Milletvekilliği, yine iki dönem Bakan Yardımcılığı yaptı. Son olarak Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı idi. Niyazi Güneş: Karabüklülerin Niyazi hocası. Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığında üst düzey görevlerde bulundu. Halen Karabük milletvekili. İsmail Altınöz: Yaklaşık 6 yıl Karabük il başkanlığı görevini yürüttü. Avukat. Hüseyin Gündoğdu: İş İnsanı. is sağlığı ve güvenliği sektöründe. Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Bağcılar Belediye meclis üyeliği görevinde bulundu. Salih Aydın: İş insanı, eğitimci. Karabük’te birçok yatırımları bulunuyor. Nurullah Çelik: Mobilya Sektöründe iş sahibi. En son gençlik kolları başkanlığı yaptı. Cumhur Ünal: Geçmiş yıllarda il başkanlığı ve Karabük milletvekilliği yaptı. Halen ikinci dönem Karabük milletvekili. Mehmet Uzun: Son olarak Karabük Özel İdare Genel Sekreterliğinden emekli oldu. Mehmet Sarı: Avukat. Son olarak Safranbolu ilçe başkanlığı görevini yürüttü. Ömer Ayar: İş insanı. Geçmiş dönemlerde il başkanlığı görevinde bulundu. Kübra Ekmekçi: Emlak sektöründe iş insanı. Hacer Ünal: Son olarak TOKİ de daire başkanlığı görevini yürüttü. Tuncay Böyüközkök: Karabük’te asansör sektöründe iş insanı.
  1. Saime Öksüzoğlu: Kadın kolları başkanlığını yürütüyor.
  2. Yeter Akgün
  3. Mehmet Şahin
  4. Hasan Sevdalı
  5. Hüseyin Acar
  6. Muhammet Enes Göktaş
  7. Büşra Ulusoy Çorbacı
  8. Zehra Söylemez
  9. Murat Kocaman
  10. Serranur Özdemir
  11. Yasemin Tarakçı
  12. Gülda Koca
İKİNCİ TERCİHİ KARABÜK OLANLAR Cem Şahin: Av. AK Parti MKYK üyesi. Dursun Döngel: Uzun yıllar yurt dışında yaşadı. İş insanı. AK Parti Avrupa yapılanmasında yer aldı. Basın Sektöründe iştigal etti. Ertan Öz