AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Salt mesajında, bayramların millet olma şuurunun şekillendiği özel günler olduğunu vurguladı. Bayramların, köklü geçmişin ışığında geleneklerin geleceğe aktarılmasında önemli bir yer tutan, herkesin kucaklaştığı zaman dilimleri olduğunun altını çizen Salt, "Özellikle ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında tüm milletimizin seferber olarak, mağdur olan vatandaşlarımıza yardım eli uzatması bizi bir araya getiren ortak duygularımızın en somut göstergelerinden biridir.

“Deprem afetinin ilk anından itibaren seferber olduk”

Bu vesile ile asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, bu zorlu dönemde birlik ve beraberlik duygularının daha da önem kazandığını vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı. Salt, deprem afetinin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana da seferber olduklarını dile getirdi. Salt, AK Parti Karabük teşkilatlarının, her kademeden teşkilat mensupları ile ramazan ayının güzelliklerini şehrin her noktasında gerçekleştirilen programlar ve ziyaretlerle Karabük halkı ile paylaştığını ifade etti. Salt, “Ana kademe başta olmak üzere tüm teşkilatlarımızla birlikte her mahallemizi kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ramazan Ayını verimli geçirmeye çalıştık. Kadın Kollarımız hane ziyaretleriyle gönüllere dokunmaya çalıştı. Gençlik Kollarımız ‘İftara Beş Kala’ programlarıyla vatandaşlarımızdan tam not aldı. Bizler her Ramazan Ayında olduğu gibi bu Ramazan Ayında da vatandaşlarımızın yanında olduk. Onlarla çeşitli platformlarda hasbihal etme, dertleşme imkânı yakaladık. Müminler ancak kardeştir ilahi fermanına uygun şekilde hareket ederek duygularımızı paylaştık.” dedi.

"14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın kapıları açılacak"

Salt, 14 Mayıs'ta sandıklar açıldığında Türkiye Yüzyılı'nın kapılarının açılacağını ifade ederek, "Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olacak 14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanını hem de Meclis’te görev yapacak Milletvekillerimizi seçeceğiz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız yatırımlar, hayata geçirdiğimiz projeler, yaptığımız hizmetler sayesinde Türkiye hem bölgesinde hem de dünyada söz sahibi bir ülke olmuştur. 2053 ve 2071 hedeflerine koşar adımlarla ilerliyoruz. Bugüne kadar önümüze çıkan sorunların üstesinden gelmeyi nasıl başardıysak, önümüzdeki dönemde de meselelerimizi, Allah’ın yardımı ve milletimizin dirayeti sayesinde çözeceğiz.” dedi.

“İki bayramı bir arada yaşıyoruz”

Bir asırlık eser ve hizmeti 20 yıla sığdırdıkların ifade eden Salt, bugün dev bir projeyi daha hizmete sunacaklarını ve 20 Nisan 20:23’te Karadeniz'deki 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin şebekeye verilmeye başlanacağını dile getirdi. Salt, 2 bin 200 metre derinlikten çıkarılan milli gazın karaya sevk edileceğini ve hanelere, mutfaklara ulaşacağını bildirerek iki bayramı bir arada yaşadıklarını ifade etti. Bayram dolayısıyla yola çıkacak sürücülerden hem kendileri hem sevdikleri hem de başkalarının canlarını tehlikeye atacak adımlardan kaçınmalarını, trafik kurallarına harfiyen uymalarını isteyen Salt, "Mübarek Ramazan Bayramının ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Bayramınız mübarek olsun," ifadelerini kullandı.