TEKNOFEST'in Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlediği TÜBİTAK destekli Liseler Arası EC Elektrikli Araç yarışmalarına Karabük Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen elektrikli araba ile katılım sağlayacaktır.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, TÜBİTAK destekli Liseler Arası EC Elektrikli Araç yarışmalarına hazırlanan Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

"KaraŞimşek" adı verilen elektrikli araba ile deneme sürüşü gerçekleştiren Akbaş, üretimini gerçekleştiren ve katkı sağlayan herkesi tebrik etti. Akbaş "TEKNOFEST'in Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emek, bilgi, beceri ve tecrübeleri ile ortaya çıkardığı araç İlimizi temsil edecektir. Deneme sürüşü gerçekleştirdim. Araç elektrikli ve otomatik o k tasarlanmış ve başarılı bir üretim çıkarılmış. Devletimizin imkanları çok geniş ve bizler de bunu en iyi şekilde kullanıyoruz.  Bu kapsamda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimiz sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Karabük Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören ve Oto Sanayi Sitelerinde mesleki eğitimlerine devam eden öğrencilerin Danışman Öğretmenler Ahmet Güney ve İbrahim Gümüş tarafından kurulan, İMESEM 78 Elektrikli Araç Tasarımı projesine gönüllü ve istekle katılan öğrenciler tarafından, sanayideki mesai bitiminde akşamları Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Atölyelerinde hazırlanan TÜBİTAK destekli belirlenen şart uygun kullanılabilir Elektrikli aracı, oto sanayi sitelerindeki kazanmış oldukları becerilerini de yansıttılar.