Yenice ve Eskipazar Sel Afetindeki Çalışmalar, TAMP Masa Başı Tatbikatı Kapsamında Değerlendirildi.
Afetlere daha hızlı müdahale etmek, kurumlar arası işbirliğini artırmak ve afetlere müdahalede gücümüzü test etmek amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında masa başı Yerel Düzey Hizmet Grupları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantı, Valilik Büyük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. TAMP Toplantısına Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tuncay Caferoğlu ile 26 yerel düzey hizmet grubunun yöneticileri katıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, TAMP kapsamında görevli kurumların sorumluluklarının yanı sıra, 25 Haziran tarihinde Karabük'te etkili olan ve Yenice ile Eskipazar ilçelerinde yaşanan sel afetinde AFAD o k gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcı bilgiler verildi.
Vali Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, DSİ 23. Şube Müdürü Yavuz Aydoğan ve ilgili kurum müdürleri ile Yerel Düzey Hizmet Gruplarının Yenice'de gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuştu. Gürel “Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibari ile doğal afetlerle her an karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun en güzel örneğini yakın zamanda Yenice ilçemizde meydana gelen sel afetinde yaşadık. Yenice ilçemizde yaşadığımız afet esnasında ekiplerimizin gösterdiği reaksiyon afetlere hazır olduğumuzu gösterdi. Allah göstermesin yaşanabilecek bir afet esnasında tüm kurumlarımızın ve 26 Hizmet Gurubumuzun kendi üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Toplantı katılımcıların görüş ve düşüncelerini dile getirmesi ile sona erdi.