2021 yılında Karabük İhracat rekoru kırdı. İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında Karabük Valisi Fuat Gürel'e bilgi verdi. Müdür Yılmaz yaptığı sunumda Karabük'ün 2021 yılında 747 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve bununla beraber 5 firmaya da 10 bin 380 lira para cezası uygulandığını açıkladı. Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü İsrafil Yıldız’dan 2021 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgiler aldı. Fuat Gürel'e, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş ve İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci de eşlik etti. Karabük ihracat verileri ve denetimler hakkında önemli açıklamalar bulunan Yıldız 2021 yılında ilimizin ihracat rekoru kırdığını ifade etti. İsrafil Yılmaz Karabük Valisi Fuat Gürel'e yaptığı sunumda il genelinde 32 akaryakıt istasyonunda 596 adet sayaç bulunduğunu ifade etti. Bununla beraber ilimizde 30 LPG istasyonunda da 109 sayacın bulunduğunu ifade etti. İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil YIldız tarafından yapılan sunumun devamında şu bilgilere yer verildi; 2021 Yılında Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında 1.560 Denetim gerçekleştirildiği ve bu denetimler sonucunda 36 Bin 650 ₺ idari para cezasının uygulandığı belirtildi.

5 FİRMAYA, 10 BİN 380 TL CEZA

Sanayi siciline kayıtlı firma sayısının 437 olduğunu,  2021 yılında sanayi siciline kayıt için 45 firmanın müracaat ettiğini, bu firmalardan 40’ının sanayi siciline kayıt edildiğini, denetimler kapsamında uygunsuzluk tespit edilen 5 firmaya 10 Bin 380 ₺ idari para cezasının uygulandığı ifade edildi. Sanayi işletmelerinin sektörel dağılımında; 109 firmanın gıda içecek ürünleri imalatında, 95 firmanın ağaç ve mobilya sektöründe, 37 firmanın madencilik ve tas ocağı sektöründe, 44 firmanın ise ana metal sanayii sektöründe, 20 firmanın kauçuk ve plastik ürünlerinin imalatında, 17 firmanın fabrikasyon metal ürünleri sektöründe, 20 firmanın tekstil ve giyim ürünleri imalatında, 17 firmanın kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması sektöründe, 19 firmanın makine ekipman ve römork imalatında, 59 firmanın ise diğer elektrik kimya maden geri kazanım sektöründe yer aldığı ifade edildi. Sanayi siciline kayıtlı 437 firmada 2021 yılı itibariyle 14 Bin 855 kişinin istihdam edildiğini, toplam 6 adet küçük sanayi sitesinde ise; 2 Bin 084 kişinin çalıştığını söyleyen İl Müdürü Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesinde genişleme alanı ile birlikte toplam 53 parselin 51’inin firma tahsis edildiğini ve 30 firmada Bin 796 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

REKOR KIRILDI

İlimiz Dış Ticaret verilerine de değinen İl Müdürü Yıldız; Karabük firmalarının 2021 yılında 747 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirerek bu alanda rekor kırıldığını ifade edildi. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinin 342 hektar büyüklüğünde olup kuruluş protokolünün bakanlıkça onaylanarak tüzel kişilik kazandığını ve kamulaştırma çalışmalarının %90 oranında tamamlandığı söylendi. Karabük Üniversitesi Teknoparkının 30 Eylül 2017 tarihli yayımlanan resmi gazetede ilan edildiği, yönetici anonim şirket kuruluşunun gerçekleştirildiği , 10 firmanın faaliyetine devam ettiği, bu firmaların 6 adedinin yazılım alanında, 1 adedinin elektronik alanında, 1 adedinin geri dönüşüm alanında ve diğerinin de mühendislik ve mimarlık alanında faaliyet gösterdiği belirtildi. Sanayi Teknoloji İşbirliği Kurulu, Karabük'ün Sanayi ve imalat sektörünün sorunlarının tespiti, sanayi politikalarının belirlenmesi ve yaşanılan sorun çözüm üretilmesi amacıyla düzenlendi. Kurulun, 16.12.2021 yılında toplandığını söyleyen Yıldız, toplantıda elektrikli araçların tamir ve bakım ile şarj istasyonlarının kurulması noktasında yapılacak çalışmalar değerlendirildiğini ifade etti.

1746 ADET DENETİM YAPILDI

Covid-19 denetimleri kapsamında 2021 yılında sanayi firmaları ve akaryakıt istasyonlarında 1.746 adet denetimin yapıldığı, bu denetimlerde sanayi çalışanlarına gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ve bu sayede sorunsuz bir şekilde üretime ara vermeden faaliyetlerin sürdürülmesinin sağlandığı ifade edildi. Yapılan çalışmalar ve verilen bilgiler için İl Müdürü İsrafil Yıldız’a teşekkür eden Vali Fuat Gürel kurum çalışan başarılar diledi.