Karabük CHP İl Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çakır, basın duyurusu metni yayımladı. Çakır yayınladığı metinde "Kesintisiz yol projesi" ile "Kardemir kavşak projesini" hedef aldı. Çakır yayınladığı basın duyurusunda "Karabük – Safranbolu yolunda devam eden 2 ayrı proje ön hazırlık yapılmadan, sadece seçim alt yapısı o k başlanılmış projeler olduğunu net bir şekilde gösterdi. Son bir haftadır Karabük-Safranbolu halkının şikayetleri yanı sıra bu hafta KBÜ’de başlayan ön kayıt nedeni ile ilimize misafir gelen binlerce vatandaşımızın da tepkilerine neden oldu. Kesintisiz yol projesi ile Kardemir kavşak projesinin çakışması sonrası trafik keşmekeşi yaşanan İlimizde, işin içinden çıkılmaz bir durum yaratırken, bu tip projeler öncesi alternatif yolların hazırlanması gereği de bir kez daha ortaya çıktı.

"Seçim yatırımı yapacağız diye proje alt yapısı hazırlanmadan başlanırsa olacağı da maalesef bu olur"

Kent projelerinde ‘biz/ben’ istedik diye ve seçim yatırımı yapacağız diye proje alt yapısı hazırlanmadan başlanırsa olacağı da maalesef bu olur. Karabük-Safranbolu yolunun iki nemli kavşağının kapanması öncesi alternatif yol o k Kapullu-Küpler yolu ve yine Öğlebeli-Üniversite-Kastamonu yolu hazırlanıp İnsanlarımıza bu çile çektirilmezdi. Şimdi kamuoyu huzurunda soruyoruz;
  • Kardemir Kavşak projesi 2019 yılında yapılan projenin tamamen değiştirilmesinin ve üst-alt köprülü geçişlerin kaldırılmasının nedeni nedir?
  • O zaman ki projemi doğruydu? Şimdiki proje mi?
  • “Kesintisiz yol” olacak denirken Kardemir kavşağının yine sinyalizasyon (ışıklar) ile geçilmesi bu projenin amacına aykırı değil midir?
  • KBÜ kavşağı projesi ise Karayollarına ait bir yolda, Belediyenin iddia edildiği gibi 70 Milyon TL borçlanarak projeyi üstlenmesi ne kadar doğrudur?

"Karabük ilinin sorunlarını ‘ben yaptım oldu bitti’ o k çözülemeyeceğini hep söyledik"

Karabük- Safranbolu yolu üzerinde 4 ana kavşakta sinyalizasyon (ışıklandırma) devam edecekken sadece bir kavşağın kesintisiz yol projesine ne kadar katkı sağlayacağını da kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi o k,  Karabük ilinin sorunlarını ‘ben yaptım oldu bitti’ o k çözülemeyeceğini hep söyledik, şimdi  bir kez daha görmekteyiz ki sadece akılları karıştırıp seçim öncesi yatırım yapılıyor anlayışını hakim kılma adına yapılan eksik/hatalı projeler maalesef Vatandaşımızı üzmekte, Devletin kaynaklarını  boşa harcanmasına neden olmaktadır. Bu kentin çok acil Çevre Yolu projesi neden raflarda bekliyor? Bu kent için verilen Havaalanı ve Eğitim araştırma hastanesi için 250 yataklı ek bina yapımı yanı sıra ihtiyaç olan Devlet hastanesi projesi ne oldu" ifadelerini belirtti.