Kardemir işçisi maaşlarında iyileştirme bekliyor. Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kardemir işçisinin Ocak ayından bu yana beklediği maaşlardaki iyileştirmeler ile ilgili belirsizliğinin devam ettiğini ifade ederek Kardemir Yönetimi'nden açıklama beklediğini belirtti.  Özçelik İş Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’dan ve Yönetim Kurulundan, kapsam dışı personele yapılan maaş iyileştirmelerinin, çelik işçisine de yapılıp yapılmayacağının açıklanmasını istedi. Yılmaz açıklamasında, “Son aylarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik problemler ve yüksek enflasyon hepimizin gündeminde yer almaktadır. Enerjiye, akaryakıta, temel gıda maddelerine ve iğneden ipliğe gelen, yüksek zamlardan sonra toplumun her kesiminde olduğu gibi Kardemir işçimizin de maaşları erimiştir.

"Beklediğimiz İyileştirmelerin Yapılmadığını Gördük"

Yüksek enflasyon ve zamlar karşısında alım gücü zayıflayan Kardemir ve Kardökmak işçimizin maaşlarında iyileştirme yapılması yönünde beklentimizi, 2 Şubat tarihinde ziyarette bulunduğumuz Enerji Bakanı Yardımcımız ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a iletmiştik. Şubat ayı maaşları ile birlikte Kardemir’de kapsam dışı personelin maaşlarında iyileştirme yapıldığını gözlemlerken, Sendikamıza üye işçilerimizin ise maaşlarında beklediğimiz iyileştirmenin yapılmadığını gördük.

"Belirsizlik motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor"

Kardemir işçisi, umutla beklediği maaşlardaki iyileştirme kararının ne yönde olduğunu hala bilmemektedir. Bu belirsizlik motivasyonumuzu ve morallerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alparslan Bayraktar başta olmak üzere, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulundan, sendika üyelerimiz olan çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağı yönündeki kararlarını açıklamalarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.