Vali Fuat Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel'in himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilen ve pandemi nedeniyle çocukların sağlığını düşünerek ara verilen “Gülümse Karabük” projesi, Eflani Atatürk İlkokulu öğrencileri ile merhaba denildi.
Vali Fuat Gürel, eşi Özlem Aras Gürel ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ile birlikte ilk misafirlerini ağırladı. Eflani Atatürk İlkokulu 4. Sınıfında okuyan 42 öğrencimizi Valilik girişinde karşılayarak Valilik Toplantı Salonunda minik öğrencilerimizle sohbet etti.
Vali Gürel, ezberledikleri şiirleri ve İstiklal Marşının 10 kıtasının her bir kıtasını farklı bir öğrencinin sırayla okuduğu ziyarette öğrencileri tebrik etti. Gürel “Çocuklarımız hep gülsün, onların hatıralarında unutulmaz bir gün ve bize sıcak bir tebessüm oluşsun diye öğrencilerimizle tarihi ve kültürel geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri, doğa gezileri, eğlenceli aktiviteler ve sanat atölyelerinin yer aldığı “Gülümse Karabük” projesini hayata geçirmiştik. Pandemi nedeniyle bir süre ara verdiğimiz “Gülümse Karabük” projemizi sizlerle tekrar başlatıyoruz. Sizler için çok güzel bir program planlandı, gün boyu Karabük’ümüzün ve Safranbolu ilçemizin güzel yerlerini gezeceksiniz, güzel bir gün geçireceğinize yürekten inanıyorum. Günün sonunda da evinize gittiğinizde ailelerinize bizim selamlarımızı iletmenizi istiyorum. Hepinize eğitim hayatlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Günün anısına öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Fuat Gürel, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek dolu dolu geçirecekleri gün için Karabük Valiliğinden uğurladı.
Gezilerine Karabük Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile başlayan öğrenciler, Trafik Polislerinden temel trafik kurallarını öğrenerek akülü araçlar ve bisikletlerle hem eğlendiler hem de trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceklerini uygulamalı o k öğrenme fırsatı buldular.
Safranbolu'nun tarihî ve turistik mekânlarını gezen öğrenciler, öğlen yemeğinin ardından evlerine yolcu edildiler.