CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, kamuoyuna bir basın duyurusu yayımladı. Çakır yayımladığı metinde "Ülkemizde demokrasi tartışmaları her geçen gün farklılaşırken, hak-hukuk-adalet diye yola çıkan Cumhuriyet Halk Partimiz, halkımızın kurtuluşunu bu baskı ve zam düzeninden koruyuncaya kadar savaşmaya devam edecektir. Her gün gelen zamlar her gün gelen baskı vatandaşımızın canını yakma ötesine geçmeye başladı ve ne yazık ki bu kokuşmuş sistemin yarınlarda daha da baskı ve zamlar ile devam edeceği aşikâr olmuştur.

Devlet-Siyaset ayrımını yapamayan, bürokrasi de bu çark içinde hata yapmakta hatta zaman zaman suç işlemektedir.

Burası Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhuriyetin Anayasa ilkeleri vardır. Bunu kimse unutmasın. Bir gün dün olduğu gibi yarın da siyaset ‘EYVAH BİZ YANILDIK’ der kendini çeker bir kenara ancak bürokrat/bürokrasi işlediği suçun hesabını verir.

Bu bağlamda, son dönemde siyasetin, devletin ana işleri ile ilgili iç içe girdiğini ve protokol kaidelerine uyulmadığını basından takip ediyoruz.

AKP İl başkanlarının Devletin yatırımları ile ilgili bilgileri kendi siyasetinin icraatı gibi açıklamasının yanı sıra Devletin Valisinin resmi ziyaretlerinde AKP İl Başkanının, hatta ilçe başkanlarının Devletin Resmi Protokolü gibi Valilik ziyaretlerinde boy göstermesi ne kadar umumidir ne kadar etiktir. Tüm bu yaşananları halkımız yakından takip etmektedir ve sandık geldiğinde gereken cevabı sandıkta vererek bu zam, baskı düzenine son verilecektir" açıklamalarında bulundu.