AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Cumhuriyet Halk Parti Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklamasına ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz CHP İl Başkanı Çakır’ın söylemlerini eleştirerek yanıt verdi. Muhalefetin ciddiye alınması için öncelikle muhalefetin ciddi işler yapması gerektiğini vurgulayan Altınöz sözlerini şöyle sürdürdü “CHP İl Başkanı haddini ve hududunu aşmıştır. Sen kimsin Karabük’te devletin Valisini, memurlarını, bürokratlarını tehdit ediyorsun. CHP İl Başkanı Çakır yaptığı açıklamada ‘Devletin yatırımları ile ilgili bilgileri kendi siyasetinin icraatı gibi’ açıklaması yanı sıra ‘devletin Valisinin resmi ziyaretlerinde AK Parti İl Başkanı’nın hatta ilçe başkanlarının devletin resmi protokolü gibi Valilik ziyaretlerinde boy göstermesi…’ gibi şeyler zırvalayarak kamu görevlilerini tehdit etme cüretini kendinde görmektedir. “CHP İl Başkanından izin alacak değilim” Devleti yöneten AK Parti hükümetidir gelen yatırımları yapan hükümettir yapılan yatırımlar iktidar partisi o k siyasi partimizin icraatlarıdır. Bu yatırımları da göğsümüzü gere gere reklamını da siyasetini de yaparım ve yapmaya devam edeceğim bu konuda CHP İl Başkanından izin alacak değilim. CHP İl Başkanına buradan hatırlatmak isterim, iktidarda 20 yıldır olduğu gibi halkın desteğiyle inşallah 2023 yılından sonra da bugün olduğu gibi yarın da AK Parti hükümeti ve Cumhur İttifakı olacaktır.” 20 yıldır siyasi görüşünden dolayı hiçbir memura karşı ayrımcı bir dil kullanmadıklarını ifade eden Altınöz, “Ama siz CHP’li Safranbolu Belediyesinde işçi ve memurlarla ilgili çeteleler tutup 10-15 kişiyi işinden ettiniz, birçok farklı görüşteki idareci ve memurları kurum değişikliği yapmak zorunda bıraktınız. “CHP’nin tek yaptığı şey tehdit ve nefret dilidir” AK Parti İl Başkanı o k Karabüklü olup Amasra’daki maden kazasında şehit olan kardeşlerimizin ailelerini ve yaralanan vatandaşlarımız ile ailelerimizi Valimiz, Milletvekillerimizle birlikte ziyaret etmemizden neden rahatsız oldunuz anlamadım. Rahatsız olduysanız bundan sonra da rahatsız olmaya devam edeceksiniz. Bu tür açıklamaları daha önce CHP Genel Başkanı yapardı demek ki bu tehdit dilini yerelde il başkanlarına da talimat vermiş onlarda bürokratları tehdit etmeye çalışmaktadırlar. Ben Amasra’daki patlamadan sonra 3 kez Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte gittik bir seferinde Milletvekillerimiz, Valimiz ve müdürlerimizle birlikte gittik ve durumdan rahatsız olunmasını anlamak mümkün değildir"

“Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük”

Altınöz, CHP İl Başkanı Çakır’a vesayet günlerinin geride kaldığını, 28 Şubat döneminin geride kaldığını hatırlattı. Altınöz “Milletimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için iradesini ortaya koydu, bu tercihin bir sebebinin de vesayet düzenini kalıcı o k ortadan kaldırmaktır. Parlamenter sistemde bürokrasiyle seçilmiş irade arasında hep çatışmalar olurdu. CHP zihniyeti her zaman bürokrasiyi, seçilmiş iradeyi sınırlandıracak bir enstrüman o k kullandı ve bundan artık milletçe de tabii ki bıktık. Milletimiz de bütün bunlardan bıktığı içindir ki başkanlık sistemini tercih etti. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. CHP’nin il başkanının heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. CHP il başkanı Türkiye’nin hala tek parti CHP’si faşizminde veya kendisinin kamu görevlisi o k bulunduğu 28 Şubat döneminde olduğunu sanıyor.” açıklamasında bulundu.

“2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci yüzyılının nihai eşiğidir”

Altınöz, 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci yüzyılının nihai eşiği olduğunu vurguladı. Altınöz “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin tabiriyle ‘Eğri bacaklı masa oturanlar Türkiye bahtiyarlığını göremezler, itiraf ve izah edemezler. Türkiye eski Türkiye değildir.’” diye kaydetti.

“Tüm kamu personelleri bu milletin şerefli memurlarıdır”

Altınöz, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti devletinin memurlarına parmak sallayarak tehdit etmeye haklarının olmadığını belirtti. Altınöz, “Bütün memur kardeşlerimizin tamamı, istisnasız tamamı, AK Parti hükümetleri zamanında işe girmiş olsun, önceki dönemlerde girmiş olsun, bu milletin şerefli memurlarıdır. Bu memur kardeşlerimizin hepsi kendi mesailerini millete harcayan kardeşlerimizdir, insanlarımızdır. Hiç kimsenin bu insan , bu memur kardeşlerimize öyle parmak sallayarak tehdit hakkı da yoktur, haddi de değildir.

“Ortak paydamız şehrimize hizmet etmektir”

Buradan CHP İl Başkanı Sayın Abdullah Çakır’a sesleniyorum. Karabük huzurlu bir şehirdir. Kimi köylümüz, kimi komşumuz, kimi çocuğumuzun okul arkadaşının annesi, babası bir şekilde herkes birbirini tanır ortak paydamız şehrimize hizmet etmektir. Ufak siyasi hesaplar yapıp Kemal Kılıçdaroğlu’na özenip Karabük’ün şerefli bürokratlarına, memurlarına dil uzatıp tehdit etme. Kimi tehdit ettiğine dikkat et. Karabük’e hizmet eden şerefli bürokratlarından, memurlardan elini çek.”

“CHP, PKK’nın Umut Işığı”

Altınöz, CHP İl Başkanı Çakır’a CHP’nin PKK’nın umut ışığı olduğunu, CHP İl Başkanı Çakır’ın kendi partisinin içinde mücadele vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancının şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'mize attığı iftira, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kimyasal silah kullandığı yalanına ilk destek veren CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na parmak sallayacaksan. Sen git partin içinde mücadele ver. AK Parti İl Başkanı ve bir insan o k maden şehitlerimizin ailelerini Vali Bey ile birlikte ziyaret etmemizden rahatsız oluyorsan, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun PKK’yı desteklemesinden PKK’nın yanında durmasından rahatsız olmuyorsan sana Karabük halkı gereken tepkiyi seçimde ortaya koyar. Bu millet, kendi canına, namusuna, bugününe, yarınına göz koyan bu cani terör örgütlerini kayırmaya çalışanları biliyor. Tüm bunlar kamuoyunun gözünün önünde. Burada Cumhur İttifakının ne kadar hayati olduğu ülkenin geleceği açısından önemli olduğu ortay çıkmaktadır. CHP o k HDP, PKK’nın son umuduna dönüşmüş durumdasınız. Ne acı. Ancak sizler şu an bu zihniyet ile kol kola el ele geziyor bu milletin milli ve manevi değerlerini hiçe sayıyorsunuz ne uğrana? Siyasi gelecek kaygılarınız gözünüzü kör etmiş”

“Biz kendi işimize bakacağız”

Vatandaşların her zaman hizmetinde olduklarını, gönülden gönle köprüler kurduklarını söyleyen Altınöz son o k “Biz kimin ne dediğine bakmayacağız. Biz kendi işimize bakacağız. Biz derdi millet olan, derdi insan olan, ülke olan, hizmet eseri ve yatırım olan bir partiyiz. İnşallah 2023’te halkımızın karşısına bu anlayışla çıkacağız" dedi.