CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Karabük ve KARDEMİR'in kuruluş tarihi olan "3 Nisan" ile ilgili bir mesaj yayımladı. Çakır mesajında "Bir kentin tarihinin doğuşu 3 Nisan 1937'dir. Bir ulus Kurtuluş savaşından çıkmış, yokluklar içinde kazandığı ulusal bağımsızlığın iktisadi bağımsızlıkla taçlandırılması ile yerli ve milli sanayimizin öncüsü o k da Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temeli atılmıştır.
Fabrikalar kuran fabrika o k adlandırılan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün emirleri ile İsmet İnönü tarafından temeli atı k ülkemize milli kaynak yaratan Demir Çelik fabrikaları bugün 85.yılını kurduğu İl Karabük ile kutlamaktadır.
Karabük’ün doğuşu ve Kuruluş Günü olan 3 Nisanı kutlarken, temelinin atılışından bugüne emeği geçmiş herkesi saygı ve sevgi ile anıyoruz.
85 yıl önce bugünleri görerek çağdaş uygarlık seviyesine ülkesini taşımak için milli birlik ve seferberlik ilan ederek Türkiye Cumhuriyetinin Devrimleri ile kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal edenleri saygıyla bir kez daha anıyoruz. Yaşasın 3 Nisan var Olsun Karabük." ifadelerinde bulundu.