Safranbolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 7 mahalle 7 park projesi kapsamında 2021 yılında Covid-19 sebebi ile yaşamını yitiren, Safranbolu adına yaptığı çalışmalarla bilinen araştırmacı, yazar, fotoğraf sanatçısı Hüseyin Karataş’ın adının verildiği parkın açılışı yapıldı.
2016 yılında düzenlenen Altın Safran Ulus rası Belgesel Film Festivali amatör kategorisinde 3.lük ödülü alan, 2017 yılında ‘Işığın izinde Safranbolu’ isimli fotoğraf sergisini tarihi çarşıda bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde açan, yaptığı röportajlar ile Safranbolu’nun en büyük görsel arşivlerinden birini ortaya koyan araştırmacı, yazar, fotoğraf sanatçısı Hüseyin Karataş’ın isminin verildiği parkın açılışı Safranbolu’ya bağlı Esentepe mahallesinde yapıldı.
Açılışa Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Siyasi parti temsilcileri, Dernek, oda, STK başkanları, Hüseyin Karataş’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

‘’BABAM GERÇEKTEN BU ŞEHRİ ÇOK SEVDİ’’

Hasret Şule Karataş, babası ile ilgili sözler kullanırken duygulandı. Karataş ‘’ Ailem adına ben katılma durumunda kalıyorum ama babam gerçekten bu şehri çok sevdi. İsminin bu şekilde yaşatıldığını görse eminin şu an çok gurur duyardı ve görüyorsa da çok gurur duyuyordur. Her zaman devletine, ülkesine, yaşadığı şehre, sanata, kültüre değer veren, insana hayvana, çevreye değer veren, kültürü insanı doğayı her zaman, insanı anlatmaya çalışan bir insan o k yine bu şehre hizmet edecek bir parkta adı ile yaşamış olması çok güzel bir şey. Elif hanıma gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda vefatından bu yana dostları ve buradaki halk sürekli onu yaşatacak şeyler yaptı. Biz bazen ölümünü bile unutabiliyoruz o yüzden tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.

‘’HÜSEYİN KARATAŞ’IN ADINI SONSUZA KADAR BURADA YAŞATMAK İSTİYORUZ’’

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: ise, ‘’ Biz geçtiğimiz senenin başında 7 mahalle 7 park projemizi açıklamıştık. Bu park onlardan bir tanesi. Parkın projesinden imalatına kadar Safranbolu Belediyesi çalışanları tarafından yapıldı. Parkın yapımına başlamadan önce bu kararı mecliste aldık. Parkın ismi Hüseyin Karataş olmasına katkı sağlayan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Hüseyin Karataş doğayı, hayvanı, insanı, sanatı, kültürü seven daha doğrusu iz bırakarak giden insanlardan bir tanesi ve benim için de çok önemli. Hep söylüyorum Hüseyin Karataş abimizin adını sonsuza kadar burada yaşatmak istiyoruz. Ben de ona Allah’tan rahmet diliyorum. Safranbolu’ya kattığı tüm değerlerden dolayı da ona çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından yapılan kurdele kesimi ile parkın açılışı yapıldı. Açılışın ardından mahalle sakinleri ile de sohbet eden Başkan Köse, parkın uzun süre hizmet verebilmesi için yalnızca belediyenin değil, mahallelinin de sahip çıkması gerektiğini söyledi.