AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü "14 Mayıs" açıklaması ile seçim atmosferi başlatmış oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı tarihler telaffuz edilirken dün noktayı koydu. Grup konuşmasında genel seçim tarihini "14 Mayıs 2023" olarak açıkladı. Açıklamanın ardından gözler olası milletvekili adaylarına çevrildi. Partinin il başkanlarından da aday olmak için istifa etmeyi isteyenlerde bir bir Genel Merkez’in yolunu tutuyor. Genel Merkez yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonrası istifalarını sunmaya başladılar. Bilindiği gibi birkaç gün önce Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin istifa etmişlerdi. Kamuoyuna sızan bilgilere göre 25-30 civarında il başkanının milletvekili adaylığı için ay sonuna kadar istifa edebileceği konuşuluyor.

ALTINÖZ’den Ses Yok

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz’ün de uzunca bir süredir milletvekili adayı olmak isteği ve bu yüzden istifa edeceği her ortamda dile getiriliyordu. Ancak an itibari ile Altınöz henüz istifa etmedi. Genel Merkez’den güçlü aday gösterileceksin sözü beklediği ancak şu ana kadar bu sözü bulamaması nedeni ile istifasına müsaade edilmeyeceği yada etmeyebileceği de kulislerde konuşulan başka bir iddia.

Kimsenin Aday Gösterilme Garantisi Yok

Öte yandan milletvekili aday listeleri ile ilgili son sözü Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyecek olması nedeni ile hiçbir yöneticinin il başkanlarına aday listesine konulacağı konusunda garanti veremeyeceği Ak Parti çevrelerinde güçlü şekilde dile getiriliyor.

Altınöz Yerine Kimi Önerecek?

Merak edilen bir başka konu ise şayet istifası gündeme gelir ise il başkanı İsmail Altınöz’ün yerine kimi önereceği. Parti içerisinde konuşulanlara göre il yönetiminde kendisine yakın, sürekli birlikte hareket ettiği bir yönetim kurulu üyesine yada Safranbolu ilçe başkanı Mehmet Sarı’ya devretmeyi istiyor. Ancak bu konuda  tepki çekmeme adına doğru yada yanlış noktasında henüz bir açıklama yapmadı.

Genel Merkez Araştırma Yapacak

İstifa eden bir il başkanı ile, yerine kimin atanacağı konusunda yaptığımız görüşmede detayı öğrenmeye çalıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Genel Merkez’in  bu konuda çok titiz çalıştığı, seçim öncesi kesinlikle hata yapmak istemediği, istifa halinde partiyi seçimlerde en iyi şekilde yönetebilecek bir ismin atanacağı belirtiliyor. Atanacak bu isminde il yönetiminin yansıra yönetim haricinden de olabileceği belirtiliyor.