Karabük için 5 günlük hava durumu verilerini Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı. Karabük'te yağışlar 29 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecek. Daha önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilimizde beklenen sağanak yağış karşı vatandaşları uyarmıştı. Meteorolojinin uyarılarının ardından dün başlayan yağış bugün sabah saatlerinde de etkisini göstermeye devam etti. Meteorolojinin yayınladığı verilere göre Karabük'te yağışlar 29 Haziran Çarşamba gününe kadar etkisini göstermeye devam edecek. Karabük'te Meteroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından 2 gündür yoğun yağış ve rüzgar etkili oldu. İlimizin özellikle bazı bölgelerinde yoğun yağıştan kaynaklı yollarda su birikintileri meydana geldi. Vatandaşlar sağanak yağıştan dolayı sorun yaşadı. Kent genelinde etkili olan sağanak yağışların ardından Karabüklüler yağışlı havaların ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyordu. Meteorolo Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre ilimizde yağışlı havalar yaklaşık bir hafta boyunca etkisini göstermeye devam edecek.

Karabük İçin 5 Günlük Hava Durumu İse Şu Şekilde

25 Haziran Cumartesi günü Karabük'te sabah saatlerinde yoğun yağmur yağışı etkili oldu.İlimizde yağışların gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

26 Haziran Pazar Günü

26 Haziran Pazar günü Karabük için hava durumu kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak. Pazar günü hava gece 15 dereceyken gündüz hava sıcaklığı 21 derece olacak. Haftanın son gününde de yağış devam edecek.

27 Haziran Pazartesi Günü

27 haziran Pazartesi Karabüklüler gelecek haftanın ilk gününe sağanak yağmurla başlıyor.  Meteorolojinin tahminlerine göre pazartesi günü için Karabük'te sağanak yağış ve gök gürültüsü bekleniyor. Yağmurlu geçecek olması beklenen pazartesi günü için en düşük sıcaklığın 16 en yüksek sıcaklığın ise 20 derece olması düşünülüyor.

28 Haziran Salı Günü

Önümüzdeki haftanın ikinci günüde yağmur devam ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre 28 haziran salı günü karabük'te yoğun sağanak yağmur ve rüzgarın kuzeybatıdan esmesi bekleniyor.

29 Haziran Çarşamba Günü

Hafta ortasında da önceki günler gibi durum değişmiyor. Gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenen çarşamba günü  Havanın gece 16 derece gündüz ise hava sıcaklığı 25 derece olması bekleniyor.

30 Haziran Perşembe Günü

30 Haziran Perşembe günüde değişmeyecek olan karabük hava durumu için meteroloji müdürlüğünden gelen açıklamada perşembe günü havanın hafif yağmurlu olması bekleniyor. Vatandaş Sağanak Yağıştan Dolayı Dikkatli Olmalı Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen bilgilere göre sağanak yağış önümüzdeki günlerdede devam edecek. Yaşancak olan herhangi bir sel felaketi ve fırtına için karabüklülerin dikkat etmesi ve gerekli önemleri almaları gerekiyor.