Karabük Tarihinin ihracat rekorunu kıran 3 ilden birisi oldu. Mescier ve Işık Çelik gibi amiral gemiler rekorda büyük pay sahibi oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Mehmet Muş‘un katılımıyla Mayıs ayı geçici dış ticaret verilerini, Ankara’da düzenlediği toplantıyla açıkladı.  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Mayıs ayında Türkiye'nin ihracatı, pandemi nedeniyle oluşan küresel talep daralmasına rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 65,5 artışla, 16 milyar 480 milyon do ulaştı. Nisan ayı ile beraber son beş ayı üst üste rekorla kapatan ihracat ailesi, geçtiğimiz ay bayram ve hafta sonu tatillerinin iş günü sayısını düşürmesi ve tam kapanma tedbirlerine rağmen tüm zamanların en yüksek ikinci mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi.

"Karabük Tarihinin En Yüksek Aylık İhracatını Mayıs Ayında Gerçekleştirdi"

Toplantıda konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle; "Mayıs ayı ihracatımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ocak-mayıs dönemi ihracatını da gerçekleştirmiş olduk. Son 12 ayda 193 milyar 267 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar doların üzerinde bir seviyeye eriştik." ifadelerini kullandı. Muğla, Karabük ve Burdur tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, mayıs ayında gerçekleştirdi Ülkemiz ve bölgemizin ihracatta önemli şehirlerinden olan Karabük ise kendi rekorunu kırdı. Ülkemizde 68 ilin ihracatlarını artırdığı ifade eden İsmail Gülle Karabük'ün tarihinin en yüksek  ihracatını mayıs ayında gerçekleştirdiğini vurguladı.

İHRACATÇI FİRMALARIMIZ İLE GURUR DUYDUK

Karabük'ün ihracatta amiral gemileri Mescier Demir Çelik ve Işık Çelik'in yanı sıra Kardemir, Kardökmak, Emas Demir Çelik, MZA Demiryolu Malzemeleri, AygünsanBoskay Metal firmaları bu rekorun mimarları oldular. Çalıştırdıkları yüzlerce insana iş ve aş kapısı olması yanında Ülkemizin ihracat hedeflerine yaptıkları katkılar gurur kaynağımız oldu.