Karabük kar yağışı ile Perşembe günü yeniden buluşuyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre ilimizde gece saat 24.00'dan itibaren kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması konusunda uyardı. Karabük'te son yılların en etkili kışını yaşıyor. İlk baharın ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde kış ayını atlattık derken Meteololoji Müdürlüğü'nden Karabük kar yağışı uyarısı geldi. Özellikle Karabük ve ilçelerinde Ocak ve Şubat ayında etkili olan kar yağışlarının ardından birçok köy ve mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı. Bununla beraber kent içinde de ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana gelmişti. Öte yandan bölgemizi etkisi altına alan kar yağışlarının ardından İstanbul ve Ankara yolu da ulaşıma kapanmış, öğrenciler bu durumdan olumsuz etkilenmişti.  Bununla beraber Yenice'de etkili olan kar yağışının ardından Yenice'ye bağlı Değirmenyanı Köyü'nde heyelan riski meyda gelmiş ve riskli görülen evler boşaltılmıştı.  İlimizde kara kışın ardından baharın ilk günlerinde yeniden kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere bu gece saatlerinden etkili olan kar yağışı 5 Mart Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

"Kentin Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Bekleniyor"

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Batı Karadeniz'de bu gece saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışlarının Cuma günü ilk saatlere kadar Bolu, Kastamonu, Karabük ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sinop illerinin 200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm)  olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluk karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Karabük'te Beklenen Hava Durumu İse Şu Şekilde;

3 Mart Çarşamba günü ilimizde, saat 15.00 saatlerinden itibaren yağmur bekleniyor. Saat 21.00 ile 24.00 saatlerinde ise kentte karla karışık yağmur bekleniyor. İlimizde Çarşamba günü beklenen en düşük sıcaklık 2 en yüksek sıcaklık ise 7 derece. Karabük'te 4 Mart Perşembe günü ise karla karışık yağmur bekleniyor. Perşembe günü ilimizde en düşük hava sıcaklığının 1 en yüksek hava sıcaklığı ise 3 derece olması bekleniyor.

"Cuma ve Cumartesi Günü Karabük Kar Yağışı İle Yeniden Buluşuyor"

Karabük'te kar yağışı cuma ve cumartesi etkisini yeniden gösterecek. Meteoroloji Müdürlüğü'nün tahminlerine göre ilimizde Cuma ve Cumartesi günleri kar yağışları bekleniyor. Cumartesi günü eksi 3 derece kadar düşmesi beklenen hava sıcaklığının maksimum 5 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.