Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile devam eden tartışmalar Ak Parti Yenice İlçe Teşkilatının görevden alınması ile sonuçlandığı iddia ediliyor

Karabük kamuoyununda uzun süredir yakından takip ettiği kadarı ile Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yenice ilçe teşkilatı ile Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal arasında devam eden sürtüşme tartışmalar iyice ayyuka çıkmaya başlamıştı. 

Özellikle son günlerde duayen siyasetçi Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in duruma müdahele etmeye çalıştığı ve yaşanan tartışma nokta koymaya çalıştığı şeklinde bilgilerde konuşulmaya başlanmıştı. 

Karabük Derin Haber'in kaynaklarından edindiği bilgilere göre bugün Karabük İl Yönetiminde yapılan toplantının ardından Ak Parti Yenice İlçe Teşkilatının görevden alındığı kuvvetli ihtimal olduğu belirtiliyor.

Öte yandan haber merkezimize ulaşan bir diğer bilgi ise, bugün Ak Parti Karabük İl Teşkilatında yapılan toplantıya Ak Parti'nin bölge koordinatörü Giresun Milletvekili Ali Temur'unda katıldığı ve Ak Parti Yenice ilçe Başkanı Sabri Tom'dan istifasını istediği ancak Sabri Tom'un istifa etmeyeceği noktasında direttiği, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile birlikte hareket edeceklerini söylediği öğrenildi. Bölge koordinatörü Ali Temur'un konuyu Ak Parti Genel Merkezine taşıyacağı ve kararın genel merkezden çıkacağı da edinilen bilgiler arasında.

Yenice ilçe başkanı Sabri Tom un "haklı gerekçeniz var ise Yenice halkına vereceğiniz haklı bir cevap var ise görevden alın. Biz istifa etmiyoruz " dediği de belirtiliyor.

Diğer yandan son seçimlerde oldukça yüksek oranda oy çıkaran Yenice'nin Ak Partili tabanının gerek ilçe gerekse belediye başkanının yanında yer aldığı, olası görevden almalar durumunda ciddi tepkiler verebilecekleri belirtiliyor. Özellikle Karabük'te bulunan Yeniceliler derneğini yeniden aktif ederek ciddi bir yöresel toparlanma yapacakları, hem Karabük merkez ve Safranbolu, hemde Yenice merkezdeki yaklaşık 40 bin civarındaki Yenice kökenli oyun birleştirilmesi yolunda ciddi adımlar atacaklarıda konuşulmaya başlandı.