Karabük Valisi Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce İl ve İlçelerdeki tüm spor tesislerinde 16 farklı branşta başlatılan ve gençlerin yoğun ilgisi ile devam eden Yaz Spor Okulları antrenmanlarına katı k gençlerin heyecanlarına ortak oldu.
29 Hazirandan itibaren başlayan, tamamı ücretsiz olan ve 6-18 Yaş Gruplarına hitap eden Yaz Spor Okullarına bugüne kadar Binin üzerinde sporcu katılım sağladı. Yaz Spor Okulları kapsamında Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda devam eden Futbol Antrenmanları ile Merkez ve 100.Yıl Spor Salonlarındaki Basketbol, 5000 Evler Çok Amaçlı Spor Salonunda devam eden Güreş, Taekwondo, Voleybol ve Cimnastik Antrenmanlarını ziyaret ederek gençler, antrenörler ve velilerle sohbet eden Vali Gürel, tüm gençleri ve ailelerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu imkanlarında faydalanmaya, spor yapmaya ve tesisleri kullanmaya davet etti.
Branşlarda en yoğun talep; Voleybol, Futbol, Basketbol, Taekwondo, Cimnastik ve Yüzme branşlarında oldu. Salonlarda ve tesislerde her gün yaklaşık Binin üzerinde sporcu çalışmalarına devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında 2022 yılında yaklaşık Bin gencimiz havuzla buluşarak yüzme öğrenmiş, yıl sonuna kadar bu sayının Binin üzerine çıkması planlanıyor.