Karabük'te hırsızlık olayları son zamanlarda artış gösterdi. Özellikle son 10 günlük süreçte birçok iş yeri ve ev hırsızlar tarafından soyuluyor. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ise yaşanan hırsızlık olayklarının ardından çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili yürütülen çalışmalar sonucunda 5 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Karabük'te hırsızlık olayları son zamanlarda artış göstermiş ve bu durum vatandaşlarda endişeye neden olmuştu. Özellikle son 3 günlük süreçte ilimizde çeşitli hırsızlık olayları meydana gelmiş ve Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili araştırma başlatmıştı. Emniyet Müdürlüğü 29 Ocak ile 9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen hırsızlık olayları üzerine yürüttüğü çalışmalar sonucunda 5 kişiyi gözaltına altı. Gözaltına alınan M.Ö, C.E.K, E.G, A.C.A ve E.A isimli beş sahıstan M.Ö vatandaş tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Karabük'te hırsızlık olayları ile ilgili Karabük İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"29.01.2022 ve 09.02.2022 tarihlerinde İlimizde meydana gelen Hırsızlık Olaylarının aydınlatılmasına yönelik o k 4 ayrı iş yerinde vuku bulan Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığının İhlali ve İşyerinden Hırsızlık olayları ile ilgili o k; İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan ileri çalışmalar ve olayların titizlikle araştırılmasından elde edilen bilgiler neticesinde, olay karıştığı tespit edilen, M.Ö, C.E.K, E.G, A.C.A ve E.A isimli beş şahıs, görevlilerimizce gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece M.Ö isimli şahıs Tutuklanmış, diğer 4 şahıs ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir."