Karabük'te düzenlenen İl İdare Şube Başkanları toplantısında koronavirüs  ile etkin bir mücadele çalışmaları hızlandırıldı. 2020 yılının ilk İl İdare Şube Başkanları toplantısı Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında Polisevi'nde yapıldı. Toplantıda kurumların tertip ve düzenine dikkat edilmesi gibi konularda kurum amirleriyle istişarelerde bulunuldu ve talimatlar verildi. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iletişim ile koordinasyonun önemini belirten Gürel, alınan kararlarla ilgili bilgi verdi. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde emniyet kemeri takibinin yapılacağını ifade etti. Gürel, konuşmasının devamında ise; "Ölüm ve yaralanmalarının önlenmesi ve diğer yol kullanıcılarına emniyet kemeri kullanımı konusunda örnek olunması amaçlanmaktadır. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerinde kullanılan tüm araçlarda sürücü ile yolcular emniyet kemeri kullanacaklardır" dedi.

Korona virüsü ile etkin mücadele

İl Sağlık Müdürlüğünce korona virüsüne yönelik gerekli tedbirlerin alındığını ve sürecin iyi yönetildiğini aktaran Gürel, "Halkımızın yoğun o k bulunduğu alanlarda ve tüm kamu kurumlarımızda virüs ile bakteri yayılımını önleyici dezenfekte edici tedbirler alınıyor. Alınmaya devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı Sağlık Müdürümüze ve ekibine ve ilgili kuruluş yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada sağlık birimlerimizin Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün emir talimatlarını ivedi o k yerine getirmesi planlandı. Sağlık personeline konu hakkında eğitim verilmesi planlandı. Bulaşıcı hastalıklarda mücadelede faaliyetlerini yürüten Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanlığının talimatları doğrultusunda hareket edilmesi kararlaştırıldı. Yayınlanan afişlerin kamu kurumlarındaki duyuru panolarına ve özellikle halkımızın yoğun olduğu yerlere asılması planlandı. Etkin bir mücadele için halkımızın doğru bir şekilde bilinçlendirilmesinin sağlanmasına karar verildi. Halkımızı panik durumuna sürükleyecek, asılsız haberlerin önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlarca gerekli tedbirin alınması kararlaştırıldı" diye konuştu. Gürel, mevsim şartlarının getirdiği sağlık sorunlarına karşı sağlık kuruluşlarında gerekli hazırlıkların yapı k herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Sorun etkin müdahale

Gürel, ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve belediye ekiplerince gıda  denetimlerine ağırlık verileceğini belirterek şunları kaydetti: "Afet riski olan bölgelerde gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerekiyor. AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin doğal afet meydana geldiği an en kısa sürede aktif şekilde müdahale edebilecek şekilde olması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasarlı binaların tespit edilmesi gerekiyor. Halkımızın güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için hasarlı binaların güçlendirilmesi veya kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. Böylece yaşanabilecek büyük bir deprem felaketinde olası can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi kararları alındı. Yine mevsim geçişleri sebebiyle meydana gelebilecek sel, heyelan ve benzeri doğal afetler için ilgili kurumlarımızın hazırlıklı olunması gerekiyor. Başta emniyet ve jandarma olmak üzere kolluk kuvvetlerimizce güven ve huzur ortamının sağlanmasındaki hassasiyetin devam etmesi gerekiyor. Turizm sezonunun yaklaşması ile birlikte turistlerimizin yoğun o k ziyaret ettiği noktalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerekiyor. Planlanan yatırımların takip edilip, süratli şekilde süreçlerin hayata geçirilmesi gerekiyor." İl İdare Şube Başkanları toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.