Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEKNOFEST 2022 için hazırlanıyor.  Karabük İl Milli Eğitim Müdürülüğü bilimsel ve akademik çalışmalarına devam ediyor. Akademik o k Türkiye'nin en başarılı illerinden biri olan ilimiz bununla beraber sosyal, sportif ve bilimsel alanda da çalışmalarına devam ediyor. Uzayda keşif yapacak 3 okuldan olmayi başaran Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü akademik bilimsel çalışma önem veriyor. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağının artırılmasının hedeflendiği, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022 için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

TEKNOFEST Karabük Proje Hazırlama ve Raporlama Çalıştayı Karabük Öğretmenevinde Okul Teknofest Grup Lideri öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

9 Şubat 2022 tarihinde 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve Müdürlüğün Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen çalıştaya konuk o k Teknofest yarışmalarındaki deneyimlerini aktarmak üzere Karabük'e davet edilen Manisa İli Salihli Kudret Demir Ortaokulu Müdür Yardımcısı Teknofest Proje Yürütücüsü Ertuğ Gözaydın'da konuşmacı o k katıldı.

"Ayakları Yere Basmayan Festival Bizleri Ziyadesi İle Heyecanlandırmaktadır"

Çalıştayın başlangıcında öğretmenlere hitap eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş: "Teknofest, "Ayakları Yere Basmayan Festival" o k bizleri ziyadesiyle heyecanlandırmaktadır. Karabük İlimiz öğrencilerimizin akademik başarısıyla temayüz etmiş bir ildir. Son zamanlarda Karabük Eğitim Ailesi o k hepimizin çalışmalarıyla sportif ve kültürel faaliyetlerimizde de belirgin bir artış olmuş ve bunun sonucunda da ulusal ve ulus rası önemli başarılar elde edilmeye başlamıştır. Eğitim uzun soluklu bir iştir ve başarı projeli, nitelikli, sonuç odaklı çalışmaların doğal sonucudur. Bu bağlamda İlimizde güçlü bir Ar-Ge Birimimiz vardır. Gerek BAKKA, gerekse Erasmus+ projelerinde İlimiz çok iyi bir konuma gelmiştir. Teknofest bizim açımızdan son derece önemlidir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla belirli bir bilgi birikimi elde ettik. Bu yıl sonuç odaklı çalışmalar yapmak üzere tüm okullarımızda Teknofest takımları kurduk ve hazırlıklarımızı daha güçlü o k sürdürüyoruz. " dedi.

Teknofest Çalıştayı proje döngüsü, örnek projelerin incelenmesi ve raporlama konularında hazırlanan sunumların ardından karşılıklı görüş ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.