Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar Derin Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki ay önce KARDEMİR Genel Müdür’ü olan Necdet Utkanlar, gerçekleştirdiğimiz ziyarette kameralarımıza özel açıklamalar da bulundu. Karabük’ün kendisi için yabancı bir yer olmadığını ifade eden KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar KARDEMİR’i yakından takip ettiğini vurguladı. 45 yıldır çelik sektöründe olduğuna dikkat çeken Utkanlar, alanında tecrübeli olduğunu belirtti. Karabüklülerin desteklerinden dolayı çok mutlu olduğunun ayrıca altını çizen Necdet Utkanlar Kardemir için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. KARDEMİR’e gelen ziyaretçiler de HES dönemine başlayacaklarını duyuran Necdet Utkanlar pandemi süreci içerinde bunun gerekli olduğunun altını çizdi.

“Çok Zor Bir Dönemden Geçiyoruz”

Çok kritik bir dönemden geçtiğimizi beyan eden Utkanlar “Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomiden ziyade şu anda en kritik dönem Covid-19 süreci. Tüm dünyayı ülkeyi etkilediği gibi Karabük’ü ve KARDEMİR’i de etkiliyor. Bunun ötesinde döneme bağlı o k dünya piyasalarının etkilendiği dönemdeyiz. Bunların olumsuz etkileri altında fazla kalmadan toparlanmaya çalışıyoruz, toparlanacağız da. Şu anda süratle eksik bırakmamak gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

“KARDEMİR BUNLARI YAPACAK GÜCE SAHİP”

KARDEMİR’de yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Utkanlar, “Ülkenin ihtiyaç duymuş olduğu ve diğer demir çelik fabrikalarının üretme donanımına sahip olmayıp da KARDEMİR’in sahip olduğu imkanlar sayesinde bu malzemeleri üretip ortaya koymaya gayret edeceğiz. Otomotiv sanayi, makine imalat sanayi, savunma sanayi, enerji sektörü, gemicilik sanayi gibi dallarda ihtiyaç duyulan özel çeliklerdir. KARDEMİR bunları yapacak güce sahip. Hem ekipman o k hem de personel o k. Gerçekten yetenekli bilgili arkadaşlarımız burada görev yapıyor.” Şeklinde konuştu.

“KARDEMİR Biraz Daha Güçlü Gelecek Artık”

Türkiye de yan sanayiyi destekleyen çelik üreticileri olduğuna dikkat çeken Utkanlar “Türkiye de çelik üreten ve bu çelikleri işleyip de ana sanayiye veren binlerce yan sanayiyi destekleyen çelik üreticileri var. Sanayiciler var. Ama KARDEMİR biraz daha güçlü gelecek artık” dedi.

“Demiryolu Tekerleği Henüz Emekleme Aşamasında”

KARDEMİR’in ciddi bir üretim potansiyeli olduğunu vurgulayan KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, “Burada bu aşama da bana düşen görev bu potansiyelleri harekete geçirmek. Demiryolu tekerleği meselesi. Fabrika kurulmuş, üretime geçmiş vaziyette. Ama henüz emekleme aşamasında. Burada gerek tekerlek tipi o k gerek bu tekerleklerin üretimi pazarlaması tanıtımı o k hızlanmamız gerekir ki hızlanıyoruz. Demir yolu rayı o k keza öyle. Bura da diğer önemli olan bir konu 5 buçuk yuvarlaktan 56 yuvarlağa kadar kangal halinde çubuk üreten tek fabrika, haddehane şu anda sadece KARDEMİR’de.

"Bizim Görevimiz KARDEMİR’i Bir Tık Yukarı Çıkarmaktır"

Şuan da KARDEMİR bu konu da ciddi anlamda çalışmalar yapıyor. Kısa bir süre içerisinde de bu pazardaki yeri alacak. Çok kısa bir süre içerisinde KARDEMİR bu malları bu malzemeleri ortaya koyar. Otomotiv ana sanayinin diğer özel çelik kullanan sanayilerin bu malzemeleri kabul etmesi, uygulamaya alması biraz daha zaman alacaktır. Bütün bunları ele aldığımızda önümüzdeki bir iki yıl içerisinde bizim görevimiz KARDEMİR’i bir tık yukarı çıkarmaktır. Şeklinde konuştu.

“Tedbirlerimizi Almak Durumundayız”

Pandemi süreci hakkında da açıklamalarda bulunan KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, “Hammadde fiyatlarının yükselmesi söz konusuysa, hammadde fiyatları sadece Türkiye’de yükselmiyor. Cevherdi, kömürdü hurdaydı Türkiye dünyadaki fiyatlardan bağımsız değil. Kur yükselmesi söz konusuysa ki söz konusu. Biz de ona yönelik tedbirlerimiz almak durumundayız.” Şeklinde konuştu.