Karabük Valisi Fuat Gürel basın mensupları ile bir araya geldi.  Sabah saatlerinde Polisevinde düzenlenen basın toplantısında İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ve İl Özel idare Genel Sekreteri Mehmet Uzun hazır bulundu. Karabük Valisi Fuat Gürel konuşmasına 2020 yılını değerlendirerek başladı. Vali Gürel, Çin'de başlayan ve Mart ayından itibaren ülkemiz ve ilimizde etkili olan koronavirüs süreci hakkında açıklamalarda bulundu.  Fuat Gürel Salgının ülkemize gelmesi ile birlikte ilk 2 buçuk ayda ilimizde 180 vakanın görüldüğünü ifade etti.

"Cezayirli'lerde Koronavirüs Varmış"

Fuat Gürel geçtiğimiz yıl İstanbul'dan Karabük'e gönderilen Cezayirli vatandaşların 12 tanesinde koronavirüs olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda ilimize gelerek KYK yurtlarında kalan yabancı vatandaşlar Karabük kamuoyunda tartışma neden olmuştu. Karabük Valisi Fuat Gürel bugün yaptığı açıklama da ilk 2 buçuk ayda 180 vakanın görüldüğünü ve 40 tanesinin misafir o k kalan vatandaşlarımızdan kaynaklı olduğunu söyledi. Vali Gürel konuşmasının devamında koronavirüsle mücadele döneminde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Ramazan bayramında vakaların kontrol altında olduğunu vurgulayan Gürel kurban bayramından sonra vakalarda artış olduğunu kaydetti. "Kurban Bayramında İlimize Yaklaşık 100 bin İnsan Geldi" Vakaların kurban bayramından sonra artış gösterdiğinin altını çizen Gürel Karabük'e kurban bayramında 20 bine yakın aracın geldiğini ve yaklaşık 100 bin insanın il dışından Karabük'e geldiğini söyledi. Kasım ayından itibaren alınan yeni önlemlerle vakalarda azalma olduğunu açıklayan Vali Fuat Gürel koronavirüsle mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi. Maske mesafe ve hijyen kuralını tekrar hatırlatan Fuat Gürel alınan önlemlerle birlikte vaka sayılarında önemsemediğimiz rakam düştüğümüzü açıkladı. "İlimize 4 bin 680 Aşı Gönderildi" Koronavirüsle mücadele de aşılama ile birlikte yeni döneme girildiğini belirten Gürel ilimizde aşılama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 4 bin 680 aşının ilk o k sağlık çalışanlarına uygulandığını ifade eden Gürel, ikinci aşama da huzurevinde kalan vatandaşların aşılandığını söyledi. Aşılama da üçündü aşama da ise 90 yaş ve üzeri vatandaşlarımız yer alıyor. "Kardemir Kavşak Projesi Nisan Ayında Başlıyor" Toplantıda Karabük'e yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Fuat Gürel Kardemir Kavşak Projesi'nin Nisan ayında başlayacağını beklediklerini söyledi. Proje için 81 firmanın ihaleye girdiğini söyleyen Gürel proje kapsamında koordinasyon toplantılarının yapıldığını söyledi. Karabük Milletvekilleri ile uyumlu çalıştıklarının altını çizen Vali Fuat Gürel programda olmamasına rağmen vekiller sayesinde birçok yatırımı programda olmamasına rağmen gündeme almayı başardıklarına dikkat çekti.

"Eskipazar OSB'de Kamulaştırma Zaman Alıyor"

Eskipazar OSB'de bulunan arsaların vatandaş ait olduğuna değinen Fuat Gürel kamulaştırma sürecinin zaman aldığını ifade etti. Gerekli görüşmelerin yapıkdığını ve 27 milyon 500 liralık kamulaştırma yapıldığını söyleyen Gürel sene sonunda alt yapı ihalesinin yapılacağını vurguladı. Karabük Valisi Fuat Gürel açıklamasının devamında Keltepe Kayak Merkezi ve Eskipazar'da bulunan Antik Kentle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Fuat Gürel'in ardından İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ve İl Özel idare Genel Sekreteri Mehmet Uzun'da kurumlarının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Karabük Valisi Fuat Gürel'in Açıklamalarının tamamını izlemek için tıklayınız;